Ana Sayfa Güncel PKK Üst Düzey Komutanı Öldürüldü

PKK Üst Düzey Komutanı Öldürüldü

2547
0
Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri PPK-dan 24 yılın öcünü aldı.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 24 yıllık PKK komutanını öldürdü.

TSK yaptığı özel operasyonla sözde Dersim eyaleti komutanı Baran Dersim lakaplı İsmail Aydemir, ayrıca Erdal lakaplı Abdurrahman Akcin, Cilo lakaplı Resul Balıkçı ve Botan lakaplı Saadet Arslanı imha etti.

Bilgiye göre İsmail Aydemir son birkaç yılda öldürülen en üst düzey PKK liderlerindendir.
İsmail Aydemir – imha edilen PKK lideri

40 yıldan bu yana terörle mücadele eden Türkiye üst düzey teröristlerin yok edilmesi için dönem başlatıyor.

Bir süre önce hükümet teröristler hakkında güvenlik güçlerine bilgi verenlerin ödüllendirilmesi karar verdi. Bu karara göre PKK’nın lider kadrosunda temsil edilen teröristlerin yerini bildirenlere 4 milyon lira (1 milyon 388 bin TL) ödül vaat onaylandı.

Ankara ise bu süreçte gelecek olan verinin boyutuna ve önemine göre bir değerlendirme sistemi üzerinde çalıştı. Bu sisteme göre prim miktarları 200 bin (70 bin TL) ile 4 milyon lira arasında değişecek. Ödülde en üst miktar olan 4 milyon lira, örgütün üst düzey yöneticileri hakkında bilgiler güvenlik güçleri ile paylaşılacağı takdirde ödenecek.
Yüksek rütbeli PPK komutanları
Terör örgütü PKK’nın merkezi komitesinde yer alan ve örgüt içinde üst düzey yönetimde temsil edilen Murat Karayılan, Cemil Bayık, Besi Hozat, Mustafa Karasu, Bahoz Erdal gibi 36 kişi için 4 milyon lira ödül konulup. Öldürülen İsmail Aydemir de Türk ordusunun uzun süredir aradığı kişilerden oldu.

Başarılı operasyonların devam ettiği bir dönemde PKK teröristleri fəallıqlarını azaltmırlar. Van şehrinde askerleri götüren konvoya saldırı sonucu 13 asker yaralandı. Mardin vilayetinin Nusaybin ilçesinde zırhlı polis makinesine yapılan saldırı sonucu ise 2 polis memuru hafif yaralandı.

Parlayışın gücünden çevredeki iş yerlerinin ve evlerin pencerelerinin camları kırıldı

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here