Ana Sayfa Ads Protezle Saçlandırma Nedir?

Protezle Saçlandırma Nedir?

1439
0
Paylaş

Protez saçlandırma; kaliteli bir şekilde yapılması gereken ve saçsızlık sorunlarında en çok tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir. Tecrübeli uzmanlar tarafından ölçülendirilen ve %100 insan saçından üretilmekle beraber gelişmiş yöntemlerle üretilen saç protezi; özel bir solüsyon yardımı ile saçsız ya da seyrek saçlı bölgeye yerleştirilir. Bu aşamadan sonra da saç arzu edildiği şekilde şekillendirilir. Bu işlemde herhangi bir tıbbi ya da cerrahi müdahale yapılmamaktadır. Bu sayede de oldukça kolay ve pratik şekilde uygulanabilmektedir. Geri dönüşü mümkün olan, sağlıklı, dayanıklı ve estetik bir işlemdir.

Saç Protezi Kimlere Uygulanabilir?

Saç protezi; saçlarını çeşitli sebeplerle kaybetmiş olan ya da seyrekleşmiş olan herkese uygulanabilir. Kadın erkek ya da genç-yaşlı herkese uygulanabilen bir yöntemdir. Kemoterapi ya da radyoterapi gibi tedaviler neticesinde yaşanan geçici saç kayıplarında bile rahatlıkla uygulanabilmektedir. Protez saç  hem psikolojik olarak hem de görüntü itibari ile oldukça olumlu etkileri olan bir yöntemdir.

Protez Saç Kimlere Uygulanmaz?

Protez saç; yaşı küçük olan çocuklara uygulanmaması gereken bir işlemdir. Egzama gibi ciddi deri hastalıklarında da uygulanması tavsiye edilmez. Özellikle de aktif enfeksiyon söz konusu ise tedavi tamamlanmadan protez saç uygulanmamalıdır. Saç protezi oldukça kolay ve pratik şekilde kullanılır. Tıpkı göz lensi ya da diş protezi gibi kolayca kullanılabilir. Hijyen kurallarına uyulması ve düzenli şekilde bakımının yapılması gerekmektedir. Küçük yaşta olanlar ya da ileri yaşta olan kişiler için saç protezinin temizlik ve bakımını yapmak zor olacağı için önerilmez. Bundan dolayı da düzenli olarak protez saç bakımını yapabilecek, hijyen kurallarına uyabilecek ve protez saçın sorumluluğunu alabilecek kişilere uygulanması gereken bir yöntemdir.

Saç Protezi Nasıl uygulanır?

Saç protezinin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi ve kişinin memnun kalması için tüm aşamaların başarılı şekilde tamamlanması gerekmektedir. Tecrübeli kişiler tarafından büyük bir titizlik ve ciddiyetle saç protezinin uygulanması gerekmektedir. Bu sayede doğal, konforlu ve kişinin memnun kalacağı protez saçlara kavuşmak mümkün olur.

İlk Aşama: Ölçülendirme

Saç protezinin ilk ve en önemli basamağı ölçülendirme aşamasıdır. Bu aşamanın hatasız olarak tamamlanması gerekir. Bu sayede diğer aşamalar da başarılı olarak tamamlanacaktır. Bu aşamada öncelikli olarak saç kaybının yaşandığı alanda simetrik bir saç dizaynı yapılur. Bölgesel olarak saç yoğunlukları tespit edilir. Ardından saçın rengi, kalınlığı, dalga boyu gibi tüm yapısal özellikleri ayrıntılı biçimde tespit edilir.

İkinci Aşama: Yerleştirme

Bu işlemin başarası, ilk aşamaya yakından bağlıdır. Saç protezi bu aşamada özel bir solüsyon aracılığı ile önceden kalıbı alınmış alanı kapsayacak biçimde başa sabitlenmektedir.

Üçüncü Aşama: Tasarım

Tasarım aşaması, saç protezinin son aşamasıdır. Bu aşamada yüz yapısına uygun saç kesimin yapılması ile saçsızlık sorunu ortadan kaldırılır. Bu çok önemli aşamanın bilinçsiz ve donanımsız kişiler tarafından gerçekleştirilmesi istenen sonucun alınmamasına yol açacaktır. Bunun yanı sıra tasarım aşaması mutlaka estetik açıdan vizyon sahibi kişiler tarafından yapılmalıdır. Protez saç; deneyimli ve alanında uzman kişiler tarafından uygulandığında, kişinin günlük yaşamdaki aktivitelerini ya da yapması gereken eylemleri kesntiye uğratmaz. Bu sayede de protez saç kişiyi sınırlandırmaz. Her türlü spor eylemi yapılabilir. İstediği sıklıkta banyo, duş alabilir. Fön ile saçlarını kurutabilir, havuza-denize girebilir. Tüm bunların yapılabilmesi için gerekli tek şart; saç protezinin doğru şekilde ve uzman kişilerce yapılmasıdır. Bu şekilde hiçbir şekilde kısıtlanma söz konusu olmaz. Kullanılan protezin hava ve su geçirgenliğinin üst seviyede olması gerekir. Bu sayede cilt rahat nefes alabilir ve temizlenmesi daha sağlıklı şekilde olur.

İletişim için : https://hairhotel.com.tr/blog/protez-sac-uzar-mi

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here