Ana Sayfa Ads Bakü Devlet Üniversitesi Bölümleri

Bakü Devlet Üniversitesi Bölümleri

301
0
Paylaş

Bakü devlet üniversitelerinde eğitim kalitesinin bugünkü seviyeye getirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bakü Devlet Üniversitesi, eğitim programlarını Azerice ve Rusça olarak yürütmektedir. Zengin akademik içerikli kütüphanesiyle tanınan kurum, dünyanın her yerinden öğrencilerine ve araştırmacılarına kapılarını açıyor. Elektronik uygulamaya geçişle birlikte üniversitenin prestijli kütüphanesinin bilimsel içeriğine internet üzerinden de ulaşılabiliyordu.

Azerbaycan’da devlet üniversitesi eğitiminin özel üniversite seviyesini aşabileceğini herkese gösteren Bakü Devlet Üniversitesi Bölümleri, tam donanımlı fakülteleri ile öğrencilerine kaliteli hizmeti de sunuyor.

Azerbaycan’da üniversite eğitimi alanında uzun zamandır tanınan ve ülkenin eğitim alanında ilerlemesini sağlayan Bakü Devlet Üniversitesi; Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi prestijli Türk okulları ile iş birliği yapmaktadır.

Bakü Devlet Üniversitesinde Kaliteli Eğitim

Bakü Devlet Üniversitesi Bölümleri, uluslararası düzeyde yüksek öğretim programları ile; Lisans derecesine ek olarak, yüksek lisans ve doktora seçenekleri de dahil olmak üzere 3 aşamalı eğitim sunmaktadır. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler 2 yıllık yüksek lisans ve 3 yıllık doktora programı ile devam edebilirler.

Kapsamlı eğitim programları ile hem yurtiçinde hem de yurtdışında ünlü olan üniversite, öğrencilerin yoğun ilgisiyle Azerbaycan’da gazetecilik okumak isteyenler için son zamanlarda Avrupa eğitim programları geliştirmiştir. Eğitimin çeşitliliği ve kalitesi hakkında Türkler de dahil olmak üzere 1500 yabancı uyruklu öğrenciye sahip olan okulda aynı anda iki bölüme de devam etmek mümkündür.

Bakü Devlet Üniversitesinde Bölümle Nelerdir?

2 fakülte ile başlayan devlet üniversitesi günümüzde 17 fakülte ile hizmet vermektedir. Bakü Üniversitesi çok çeşitli eğitim bölümleri ile hizmet vermektedir. Üniversitenin her geçen gün öğrenci sayısı artmaktadır.  Bakü Devlet Üniversitesi Bölümleri, öğrencilerine 16 disiplinde 55 lisans ve 153 yüksek lisans derecesi sunmaktadır. Her yıl binlerce genç Bakü Devlet Üniversitesini tercih ediyor. Laboratuvarları, bakım tesislerini, gerekli malzemeleri ve sunduğu tüm imkanları öğrencilerine gösterir.

Üniversitenin temel amacı, özgür ve yaratıcı demokratik değerlere dayalı profesyoneller yetiştirmektir.  10 dil odası, öğrenci kütüphanesi ve 12 okuma odası, eğitim teknolojilerine dayalı sistematik olarak 5 düzenli bölüm, öğrenci ve öğretmenlere yönelik 15 binden fazla hizmet, beş milyon kitap var.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Kâtip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim- Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

Formun Üstü

Formun Altı

 

 

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here