Ana Sayfa İstanbul Dev Otomotiv Şirketinde Yönetici Değişikliği Yaşandı

Dev Otomotiv Şirketinde Yönetici Değişikliği Yaşandı

2549
0
Paylaş

“Volkswagen” e yeni başkan atandı.”Volkswagen” İdare Heyetine yeni başkan tayin edildi.

Şirketin yeni Müdürü Matias Müller oldu.

O, “Volkswagen” konserni Yönetim Kurulu Başkanı Martin Vinterkorn istifa verdikten sonra bu göreve tayin edildi.

Yönetim Kurulu yeni Başkanı Matias Müller, 2010 yılında “Porche” şirketine rehberlik etti. Daha sonra ise o “Volkswagen” konserninin gözlem şurasında yer aldı.

Yabancı basının verdiği bilgiye göre Matias Müller henüz “Porche” de çalıştığı sürede birçok başarıları ile hatırladı. Anlaşıldı ki, Müller “Porche” nin esas anahtar rol oynayan figürlerinden biri oldu.
Matias Müller – “Volkswagen” Yönetim Kurulu yeni başkanı;
Onun bu şirkette çalıştığı sürede satışların hacmi önemli ölçüde arttı. “Porche” şirketi 2013 yılında 162 bin satış etti. Önceki yılla kıyaslayınca bu% 15 artış demektir. 2014- yılında ise 190 bin satış etti. Bu ise satışın % 17 artış demektir.

Yönetim Kurulu önceki Başkanı istifa etmesinin sebebi ise şirkete ait otomobillerin çeşitli modellerinin atmosfere zararlı maddelerin bırakılması ile ilgili konsern etrafında skandalın ortaya çıkması oldu. Şirkete ait 11 milyon dizel model aracın çalışmasında kusur tespit edildi. Bu kusurlu otomobillerin piyasada yerleştirilmesine göre uygulanan para cezasının miktarı ise 18 milyar dolar değerinde hesaplandı.
Volkswagen “fabrikası ;

ABD’nin Çevre Koruma Ajansı’nın yaptığı incelemeden sonra ortaya çıktı ki, Audi A3s, Jetta, Beetle, Golf modellerinde kablosuz bir cihaz, o arabalarda testlerin yapılması sırasında zararlı maddelerin yayılmasını önlemek için öngörülen filtresi çalıştırıyor, normal çalışma sırasında ise aynı filtresi söndürür.
Martin Vinterkorn- “Volkswagen” konserni Yönetim Kurulu Eski Başkanı

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here