Ana Sayfa Ads Dikey Yaşam Hattı Can Kurtarır

Dikey Yaşam Hattı Can Kurtarır

294
0
Paylaş

 

İş sağlığı ve güvenliği kurallarının bir gereği olarak dikey yaşam hattı sistemleri kullanılmaktadır. Sistem hem tehlike oranları gayet yüksek olan işyerlerinde hem de inşaat sektörü gibi sektörlerde kullanılması kanunen de sorunlu olan güvenlik sistemidir. Yasalar çerçevesinde, işin verimliliğini arttıran ve aynı zamanda işçinin sağlığını koruyan bir nevi güvenlik tedbiridir. Kanunların ön gördüğü bu sistemde yer alan tedbirlerden bazıları, eşya ve ekipmanlardır.

Kanunen Zorunlu Sistemler

Yaşam hattı ile can güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının en dikkat edilenleridir. Hatta bu, kuralların temelini oluşturmaktadır. Dikey yaşam hattı güvenlik sistemi, yasal mevzuata göre, bir buçuk metreden daha yüksek yerlerde kullanılması yasal bir zorunluluktur. Çalışan bir işçi için can güvenliği demek olan bu hat, aynı zamanda işçi için en büyük koruma sağlamaktadır. Sistem dikey olarak kullanılmaktadır.

Çalışana hareket anlamında da kolaylık kazandırmaktadır. Hem işçi için güvenlik sağlamakta hem de kaliteli bir iş çıkarmaktadır. Sonucunda da müşteri memnuniyeti oluşturmaktır. Zira kaliteli iş müşteriyi memnun edecektir. Yasal bir zorunluluk olan bu sistemlere ve tüm yardımcı takım donanımlara, Try Mühendislik firması sayesinde ulaşabilmekte mümkündür.

Kaliteyi Ucuza Sağlıklı Oluşturmak

Emniyet içinde ve üretken yapıda bir iş anlamına gelen dikey yaşam hattı sistemleri, müşterilerin memnun olmasını sağlamaktadır. Sistemin kullanıldığı yerler, özellikle yüksek bina ve minerallerdir. Köprü ve duvarlarda da kullanılmaktadır. Sistemin kaynaklı ve kaynaksız olmak üzere iki seçeneği bulunmaktadır. Dayanıklılık, dikey yaşam hattı sistemlerinin hem belirgin özelliğidir. Yapılan işin kalitesini ortaya çıkardığından dolayı, işin maliyetini de düşürmektedir.

Sistemin kalitesinin, çeliğin kalitesi göstermektedir. Dikey yaşam hattı sisteminde, kaynaksız olarak üretilen seçenekler çok daha fazla tercih edilmektedir. İşçinin yaşam güvenliğini sağlayan bu sistem, aynı zamanda işin de erken bitirilmesini ve de üretken olunmasını sağlamaktır.

 

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here