Ana Sayfa Dünya Facia ile ilgili Suudİ Hükümetine Baskı Arttı

Facia ile ilgili Suudİ Hükümetine Baskı Arttı

4780
0
Paylaş

İran yaşanan olaya göre Suudi Arabistan yönetimini suçladı.
Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde hac ziyareti sırasında 753 kişinin ölümüne, 887 kişinin yaralandı almasına neden olan olay ile ilgili hükümete karşı baskılar arttı.

İran yaşanan olaya göre Suudi Arabistan yönetimini suçladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Amir Abdullahyan bildirir ki, hükümet yaşanan olaya göre sorumluluk almalıdır.

Şu anda olguyla ilgili geniş çaplı soruşturma araştırması başlatıldı.

“Hacıların güvenliğinin korumaya hazırız. Şu anda olguyla ilgili soruşturma sürüyor. Olayın asıl nedenini öğrenmeden hiçbir planda değişiklik yapmak veya karar kabul edemeyiz. Nedenleri belli ettikten sonra olayın bir daha meydana vermemesi için elimizden geleni yapacağız “- diye Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Mansur El-Turki söyledi.
Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Mansur El-Turki

Mina dağı çevresinde gerçekleşen olay sırasında insanların ölümüne neden iki farklı grubun bir kavşakta çarpışması sonucu olmuştur..

Ölenler arasında en az 18 kişi Türk’ün de bulunduğu tahmin ediliyor.2 hafta içinde hacı adaylarının yaşadığı ikinci büyük felaket olarak dikkat çekiyor ve bir ihmalin ve vurdum duymazlık olduğu açık bir şekilde görünmektedir.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here