Ana Sayfa Güncel IELTS’ten 7 Almak İçin İpuçları

IELTS’ten 7 Almak İçin İpuçları

3715
0
Paylaş

Dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere dört bölümde bilgilerinizi ölçen IELTS, İngilizce seviyenizin yurtdışında eğitim almak ya da çalışmak için yeterli olduğunu belgelemenizi sağlıyor. ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve İrlanda dâhil olmak üzere pek çok ülkede geçerli olan IELTS puanınız, hayallerinizdeki okula bir adım daha yaklaştırıyor.

Düşükten yükseğe doğru 1 ile 9 arasındaki puan skalasına göre değerlendirilen bu sınavdan ideal olarak en az 7 puan almanız gerekiyor.

Nasıl mı?

Gerçekçi ve erişilebilir hedefler koyun

IELTS’ten 7 almak gibi bir hedef koyarken bunun sizin için ne derece gerçekçi olduğundan emin olun. Elbette, IELTS’ten 7 almak hiç kimse için imkansız değildir. Ancak bu hedefe ulaşmak için ihtiyacınız olan sürenin ve çabanın farkında olmanız başarılı olmanız için bu gerekli.

Hedeflerinize ulaşmak için plan yapın

Hedefiniz IELTS’ten en az 7 almaksa ve bu hedefe ulaşmak için ne kadar çalışmanız gerektiğini az çok öngörebiliyorsanız hiç zaman kaybetmeden bir çalışma planı yapın. Bu sınava hazırlanmak için ne kadar zaman ayırabileceğinizi belirleyin. En zayıf olduğunuz bölümlere ağırlık vererek tüm bölümlere düzenli olarak çalışmayı ihmal etmeyin.

İngilizce dizi veya film izlemek özellikle dinleme ve konuşma bölümleri için büyük kolaylık sağlar. İngilizce seviyenizin yeterli olmadığını düşünüyorsanız başlangıçta Türkçe altyazılı, daha sonra İngilizce altyazılı ve sonunda altyazısız bir şekilde izleyebilir hale gelebilirsiniz. Aynı şekilde İngilizce kitap ve makale okumak da okuma ve yazma bölümleri için faydalı olur. Bu pratikleri düzenli hale getirmeniz çok önemli.

Önce bilginizi ölçün, sonra zamanla yarışın

IELTS’e girdiğiniz zaman karşınıza çıkan soruları belli bir süre içinde ve doğru cevaplamanız gerekiyor. Yani önünüzde kendinizi geliştirmeniz gereken iki görev var: doğru ve hızlı cevap vermek. Bunun için başlangıçta çok acele etmeden doğru yanıtları bulmaya çalışın. Yanlışlarınızı araştırın, doğru cevabın neden doğru olduğunu anlayana kadar diğer soruya geçmeyin.

Bu aşamada yeterince ilerlediğinizi düşündüğünüz zaman sıra zamanla yarışmaya geliyor. Bundan sonra belli sayıda soruyu mümkün olan en hızlı şekilde çözmeyi deneyin. Hem doğru hem hızlı cevap verebildiğiniz optimum seviyeyi belirleyin ve bu seviyeyi olabildiğince yükseltmek için sınav gününe kadar çalışmaya devam edin.

Kaynak: http://abaegitim.com/ieltsten-7-almak-icin-ipuclari/

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here