Ana Sayfa Spor İnanılmaz Rekor…

İnanılmaz Rekor…

3843
0
Paylaş

“Bayern” kulübünün forveti 9 dakikaya 5 gol attı.Futbol üzere Almanya şampiyonunun (Bundesliga) 6. turuna başlandı.

Turun ilk oyun günü 4 maç oynandı ve 4 maçta kalelere 12 gol atıldı.

Günün merkezi karşılaşması ise son ülke şampiyonu Münih’in “Bayern” takımı ve “Volfsburg” arasında gerçekleşti.

“Alyans Arena’da” oynanan maçta skor artık maçın 26. dakikada açıldı. Misafir takım Daniel Kalicuri, Yuliyan Drakslerin den sonra attı.

Meydana toplanan taraftarlar, maçın 2. bölümünde “Panzerlerin” forveti Robert Levandovskinin  “gol şovuna” şahit olmuşlardır. Öyleki, Polonyalı futbolcu 9 dakikaya 5 gol atarak penta trike imza attı. (51, 52, 55, 57, 60-ci dakikalar).
Robert Levandovskinin “Volfsburgun” kalesine attığı 5 gol.
Robert Levandovski hem de iki rekoru yenileyip. Öyleki Polonyalı futbolcu Bundesliganın tarihinde en sık yapılan het-trik (4 dakika) ve en sık yapılan penta trikle (9 dakika) Almanya liginin tarihine düştü.

Oyundan sonra Polonyalı forvet maçla ilgili görüşlerini paylaştı. “Ben çok mutluyum, bu inanılmazdı! Ben sadece gol atmaya hakkında düşünüyordum, kolların sayısından çok komandama yardım etmek konusunda fikirleşirdim. Çünkü biz ilk bölümden sonra hesapta gerideydik.”

Geçtiğimiz sezon “Bayern” kulübü Futbol üzere Almanya şampiyonasında 34 oyun keçirib ki, bunlardan 25’i zafer, 4’ü beraberlik ile sonuçlandı. Münih takımı 5 maçta ise yenildi. Kulübün forveti Robert Levandovski ise 31 oyuna 17 gol atarak geçtiğimiz sezonunun bombardirleri listesinde 2. sırada yer aldıkları.

Birinci ise 26 maçta 19 kez ferklenmeyi başaran Frankfurt’un “Ayntraxt” kulübünün forveti Alexander Mayer oldu. 6 turdan sonra “Bayern Münih” 18 puanla 1., Dortmund “Borussiyası” 2. “Wolfsburg” ise 11 puanla turnuva tablosunda 3. sırada yer aldıkları.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here