Ana Sayfa Ads İngilizce Bağlaç ve Edatları konusarakogren.com’da Öğrenmenin Tam Zamanı

İngilizce Bağlaç ve Edatları konusarakogren.com’da Öğrenmenin Tam Zamanı

1824
0
Paylaş

Çok sayıda uluslararası örgütün ve devletin kullandığını bir dil İngilizce, küresel özelliği ile pek çok ülkede de ikinci dil olarak konuşuluyor. Dünya üzerinden yaklaşık olarak 1,8 milyar insanın bu dili konuştuğu bilinmektedir. Ticaret, bilim, iletişim, eğlence, diplomasi ve radyo gibi alanlarda İngilizce pek çok ulusun anlaşabilmesini sağlayan bir dil olarak ta kullanılmaktadır. Pek çok meslek grubu içerisinde de İngilizce bir zorunluluk haline gelmiştir. Devletin resmi okullarında İngilizce eğitimler verilmekte, ancak ileri seviye bir İngilizce için destek kurslar gerekli olmaktadır. Pratik ile şekillenen bir eğitim ise her zaman için kalite anlamına gelecektir. Bu alanda günler, aylar, meslekler, renkler gibi kalıpların ezberlenmesi gerekiyor. İleri seviye kullanıcılarının haftanın günlerini bilmemesi söz konusu değildir. Ancakİngilizce haftanın günleri ve sizi şaşırtıcı kökenleri konu başlığında bilgi sahibi pek çok insan gibi sizde olmayabilirsiniz. Pazartesi- Monday ingilizce karşılığıdır. Monday aslında moon’s day, kelime grubundan gelmektedir. Anlamı ise ayın günü olmaktadır.
Salı- Tuesday olmaktadır. Köken olarak try day olarak söylenilebilir. Try de eski bir İskandinav tanrısı olmaktadır. Çarşamba- Wednesday olmakta ve Wodan dan türetilen kelimedeki Wodan ise yine bir İskandinav tanrısının ismidir. Perşembede aynı şekilde bir İskandinav tanrısı ismi geçiyor. O da Thor olmaktadır. Cuma günündeki İskandinav tanrısının ismi ise Frey’dir. Cumartesi de ise Romalı bir tanrı isimden türetilen bir kelime bulunuyor. Satürn olan bu ismin yanında Pazar gününde ise Roma mitolojisinde bir tanrı ismi olan Sun kullanılmıştır. Oldukça farklı kalıplarda türetilen bu kelimeleri temel ingilizce eğitimi alırken öğrenmenin faydası çok büyüktür. Özellikle bu aşamada telaffuzları ve cümle içerisindeki kullanımları ile öğrenebileceğiniz bu kelimeler oldukça önemli faydalar sunacaktır. İngilizcenizi geliştirmek için daha çok pratik yapmalısınız. Bunun için dizi ya da alt yazılı olarak izleyebileceğiniz İngilizce filmleri tercih edebilirsiniz. Bazı filmlerde İnşallah diyen kovboylar görürseniz şaşırmayın. Bazı çevirmenler kendilerine has çeviriler yapmakta ve İngilizce diziler ve çeviri hataları başlığı altında gülümseten ifadeler bulabilmek mümkün olmaktadır.

Gramer olarak İngilizce eğitimlerinde temelden başlanıldığında öncelikle basit kalıpların öğrenilmesi ile dersler başlayacaktır. Ancak ileri düzey ingilizce kullanabilmek için zamanlar temel olarak çok iyi bir şekilde öğrenilmelidir. Bunun yanında bağlaçlar ve edatlar konusu da daha ileri düzey gramer bilgisi olarak değerlendirilmelidir. Bu alanda konusarakogren.com/blog/ingilizce-baglaclar-ve-edatlar/ adresi üzerinden araştırmalar yapabilir ve kalıp kullanımları hakkında bilgiler alarak edatlar ve bağlaçlar hakkında en doğru şekilde tercümeler yapabilirsiniz. Temel olarak kullanılan bağlaçlar arasında and, but, for, then, or, yet gibi seçenekler kullanılmaktadır. Bunların yanında zaman, koşul, neden- sonuç, zıtlık bağlaçları gibi farklı bağlaçlarda bulunmaktadır. Edatlarda ise genellikle yer yön bildiren çeşitler çok fazla kullanılıyor. Bunlar arasında in, on, under, behid gibi kalıp kullanımları saymak mümkün olacaktır.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here