Ana Sayfa Dünya Kabe’deki Vinç Kazasında Bin Ladin İzi

Kabe’deki Vinç Kazasında Bin Ladin İzi

2340
0
Paylaş

Türkiye’nin resmi dini kuruluşu “Diyanet” in Başkanı Mehmet Görmez Mescidi Haram’da vinç kazasında yaralanan Türk hacıları ziyaret etti. Bu amaçla “Diyanet” in Mekke şehrindeki hastanesinde olan Görmez hastaların durumu hakkında baş doktordan bilgi aldı. Yaralı hacılara danışmanlık hizmeti de veren “Diyanet” Başkanı onlara bayram gününe kadar iyileşmeleri için temennide bulundu.

Mehmet Görmez hastane çıkışında gazetecilere kaza hakkında bilgi verdi. Suudi Arabistan yetkililerinden kaza hakkında bilgi aldığını anlatan Görmez Mescidi Haram’da genişletme çalışmalarının “Bin Ladin Group” tarafından yapıldığını söylüyor. “Diyanet” Başkanı ayrıca kolonların dizilişinde sahtekarlığa yol verildiğini, kullanım kurallarına riayet olunmadığını belirtti.

11 Eylül Cuma günü mukaddes Kabe’nin bulunduğu Mescid-i Haram‘da çok sayıda hacıların ölümü ve yaralanması sonuçlanan ağır kaza meydana gelmişti. Mescidi Haram’da genişletme çalışmaları yapan büyük musluklardan biri Kabe’nin etrafındaki tavaf alanı aşmış, sonuçta 107 hacı ölmüş ve 238 kişi çeşitli hastanelere alarak hastanelere yerleştirilmişti.

Suudi yetkililer bu kazada ölenlerin şehit olduklarını ilan etmiş ve hayatını kaybeden tüm hacılar Mekke şehrinde cenaze töreni düzenlenmişti.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here