Ana Sayfa Yaşam Kivi Mucizesi

Kivi Mucizesi

2276
0
Paylaş

Uzmanlar günde 1 adet kivi yiyerek hem sağlıklı, hem de genç hemen bileceğimizi iddia ediyorlar.

Peki, bazılarının “tüylü patates” olarak adlandırdığı bu olağanüstü meyvenin sırrı nedir?

Bu mucizevi meyvenin yararlı özelliklerini araştırıp,Kivi kış mevsiminde sıkça görülen grip ve soğuk algınlığına karşı vücudu güçlendirir. Lifle zengin olduğu için bağırsakların çalışmasını, sindirim sürecini kolaylaştırır ve qəbizliyin önler. Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser birçok türüne karşı etkilidir. Kanser hücrelerinin gelişmesini engeller. Kan basıncını sabitleştirir Kanda kolesterol miktarını azaltır.

Bir adet kivi insanın günlük A ve C vitaminine olan ihtiyacını karşılar. Yapılan araştırmalar gösterdi ki, kivi uykunun kalitesini artırdığından gün boyunca hissedilen yorgunluk, halsizlik hallerinin önler. Dolayısıyla uyku problemi olanlar için de yararlıdır. C vitamini deposu olan meyve cinsel gücü artırır.

Kivi öyle diyet saklayanlar için de en ideal meyvedir. Kalorisi azdır ve kasları güçlendirir. Buna neden kalsiyum, demir ve magnezyum mineralleri açısından zengin olmasıdır. Depresyondan, təngnəfəslikdən gibi astmadan eziyet çekenler gün içinde en az 1 adet kivi yemelidirler.

Dietisyenler kivini, esasen, sabah saatlerinde yemeyi tavsiye görseler de, qəlyanaltını ta kivi ile yapabilirsiniz.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here