Ana Sayfa Ads Sosyal Medya Uzmanı Fatih Çelik “Sosyal medya kullanıcıları tehlikede olabilir” dedi

Sosyal Medya Uzmanı Fatih Çelik “Sosyal medya kullanıcıları tehlikede olabilir” dedi

287
0
Paylaş

Sosyal medya hesabı olanların korkulu rüyası hesapların başkasının eline geçmesidir. Yapılan araştırmalar hesap hırsızlıklarının yüzde 90’ının dikkatsiz tıklanan linklerden kaynaklandığını söylüyor. Sosyal Medya Uzmanı Fatih Çelik sosyal medya kullanıcılarının dikkat etmesi gereken konulara değindi.

Sosyal Medya Hesaplarınızın güvenliği yakın arkadaş çevreniz için de oldukça önemlidir. Çünkü hırsızlar sizin hesabınız aracılığı ile yakın çevrenizin hesaplarına da göz dikebilir. Söz konusu Sosyal Medya hesaplarınızın güvenliği için dikkat etmeniz gereken hususlara değinen Sosyal Medya Uzmanı Fatih Çelik “Hesaplarınız tehlikede olabilir” dedi. En çok hesap hırsızlığının ise dikkatsiz tıklanan linkler ile olduğunu açıkladı.

Dikkatsiz Tıklanan Linkler

Sosyal medya kullanıcıları bir kampanya ya da ilgi çekici bir etkinlik gördüğünde haliyle yararlanmak isteyecektir. Sosyal medya hırsızları oltalama tekniği ile hesaplarınızı kolayca ele geçirebiliyor. Sosyal medya hesaplarınız haberiniz bile olmadan sosyal medya hesaplarınızın bir başkasının eline geçebileceğini söyleyen sosyal medya uzmanı Fatih Çelik hesap sahiplerinin linklere tıklarken dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.

Oltalama Tekniği ile Hesaplarınız Çalınabilir

Dikkatsiz tıklanan linkler her zaman çok risklidir. Yakın bir arkadaşınız veya en sıkı dostunuzdan gelse bile çok risklidir. Sosyal medya hesap hırsızları asıl hedefine yakın çevresini kullanarak yaklaşabilir diyen Fatih Çelik yakın çevrenizden yabancı link gelmesi halinde telefonla veya yüz yüze söz konusu arkadaşınızla iletişime geçmeniz konusunda uyardı.

Yakın Çevrenizden Gelen Linkler

Son zamanlarda çok sık yaşanan hesap çalınmalarının en büyük sebebinin “Yakın arkadaşlardan gelen linklerdir” diyen Sosyal Medya Uzmanı Fatih Çelik “Yakın arkadaşlarınız size bir kampanya veya teklif linki atıyorsa yüksek ihtimal arkadaşınızın hesabı çalınmıştır” dedi. Böyle bir durumda arkadaşınızla doğrudan iletişime geçmeniz gerektiğini söyledi.

Sosyal Medya Fenomenleri Tehlikede Olabilir

Yüksek takipçili hesaplar sosyal medya hesapların bir numaralı hedefidir diyen sosyal medya uzmanı Fatih Çelik fenomenlere mutlaka hesaplarında iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmeleri konusunda çağrıda bulundu. Fatih Çelik “Yüksek takipçili hesapların akrabaları ve yakın arkadaşları iki numaralı hedef olabilir” dedi.

Fenomenlerin Yakın Çevresi En Büyük Hedef

Sosyal medya uzmanı Fatih Çelik “Sosyal medya hırsızları yüksek takipçili hesaplara ulaşmak için yakın çevresini kullanabilir” dedi. Fenomenler bu durum karşısında linke tıklamadan ilgili kişiyle derhal iletişime geçmelidir. Fenomenlere “Yakın çevresine sosyal medya hakkında dikkat edilmesi gereken hususları hatırlatın” diyen Fatih Çelik tıklanan bağlantılarda herhangi bir işlem veya onaylama yapılmaması gerektiğini duyurdu.

Şifrelerinizi Düzenli Olarak Güncelleyin

Fatih Çelik tüm sosyal medya kullanıcılarına “Sosyal medya hesaplarınız güncel ve zor şifrelerle daha güvende olabilir” çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabı sahiplerinin yabancı bir linke tıklamaları halinde “Derhal şifrenizi değiştirin” diyen Sosyal Medya Uzmanı Fatıh Çelik şifrenizi dijital ortamda saklamamanız gerektiğini söyledi.

Şifrelerinizi Bilgisayarda Saklamayın

Sosyal Medya Uzmanı Fatih Çelik oltalama tekniğinden sonra en çok hesap çalınma vakaları dijital ortama kaydedilen şifrelerden kaynaklandığındı belirtti. Bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirdiğiniz uygulamalar ve tıkladığınız linklerin riskli olması halinde not defterine kaydedilen bilgilerin tehlikede olabileceğini söyleyen Fatih Çelik şifrelerinizi ve önemli bilgilerinizi gerçek bir not defterine, not almanız gerektiğini ve böyle daha güvende olabileceğini vurguladı.

Güçlü Şifreler Kullanın

Sosyal Medya hesap sahiplerinin yaptığı en büyük hatanın kullanılan şifrelerin kolay olması olduğunu söyleyen Fatih Çelik, “Sosyal medya hesap sahiplerinin şifrelerini minimum 8 karakter olmasını ve en az bir büyük harf ve en az bir özel karakter kullanmanız gerektiğini.” söyledi. En önemlisi şifrelerinizin doğum tarihiniz veya evlilik yıl dönümünüzden oluşmamasını gerektiğini vurgulayan Fatih Çelik, sosyal medya hesap sahiplerinin güvenliği için tüm bu konuları dikkate alması gerektiğini söyledi.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here