Ana Sayfa İstanbul Dünyanın En Büyük Adalet Sarayını Sel Bastı !

Dünyanın En Büyük Adalet Sarayını Sel Bastı !

2435
0
Paylaş

İstanbul’un Anadolu yakasında yoğun bir yağmur yağışı olması nedeniyle altyapı bu duruma dayanamayıp suların taşmasına neden oldu.Sel dünyanın en büyük adliyesi olan Anadolu Adliyesini gölete çevirdi.

Başsavcılık bu konuda önlem almak amacıyla diğer duruşma yapacak olan mahkemelere bir yazı göndererek nezarethanelere dikkat edilmesi gerektiğini hatta gerektiğinde orada fazla tutuklunun olmaması konusunda uyardı.Tutukluları tehlikeye atılmaması konusunda dikkatli olması istendi kısaca.Dünyanın en büyük adliyesi bu durumda olunca hemen önlemler alınmaya çalışıldı ancak yağmur şiddeti çok büyük olunca önlemlerin çoğu yetersiz kaldı.

Adliye içerisinde elektrikler kesildi ve otopark su ile dolup taştı.Alınan tedbir ise sadece kova oldu.Başsavcılığın düşündüğü durum başlarına geldi.Nezarethaneler de sel altında kaldı.Bu durumun önceden düşünülmüş olması çoğu kişinin hayatını kurtardı.Tutuklular başka yere sevk edilerek durum çözülmüştü.

Adliye 5 bloktan oluşuyor ve  A blokta elektrikler kesilince panik havası yaşanmıştı ama personeller bu durumda görevlerini yerine getirerek herkesin rahatlamasını sağladılar.B blokta -5. katta bulunan kapalı otopark sular altında kaldı.Tavandan akan sular tedirginlik yarattı.

Adliye sarayının belli başlı yerlerine kova konularak önlemler alınmaya çalışıldı.Tavandan akan sular içinde ayrı kovalar konularak yerde su birikmesine engel olundu.Temizlik personeli de bu konuda oldukça özen gösterdiğinden sel felaketini azalttılar.

Nezarethaneler de ise su yüksekliği insan boyunu tehlike altında bırakabilecek bir duruma gelince tutuklular duruşmaya çıkmadı ve orada tutulmalarına izin verilmedi.Tutukluların boğulma tehlikesine karşılık Adliye Sarayından alınarak ceza evine gönderildi.Biriken sular ise itfaiye aracı ile tahliye edildi.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here