Ana Sayfa Ads Hamilelikte Ne Kadar Kilo Alınır?

Hamilelikte Ne Kadar Kilo Alınır?

1147
0
Paylaş

Dünyanın en güzel duygularından biri olan annelik, dokuz ay öncesinden ruhen ve bedenen kendini hissettirmeye başlar. Hamilelikte kadınların en çok endişe duydukları konulardan biri ise kilo artışıdır.
Ne Kadar Kilo Alınır?

Bu durum hamile kadının vücut yapısı ve hamileliğinin nasıl ilerlediğine göre değişkenlik gösterir. Gebeliğini sadece altı veya yedi kilo alarak tamamlayan anneler olduğu gibi, doğuma artı otuz kilo ile giren gebeler de mevcuttur. Özellikle zayıf bayanlarından gebelik esnasında daha fazla kilo aldıkları tespit edilmiştir. Gebelik öncesinde kilolu olanlarınsa daha az kilo alarak dokuz ayı tamamladıkları gözlenmiştir. Bu noktada bilinmesi gereken bir durum var ki fazla kilo alımı anne çocuk sağlığı açısından her zaman sıkıntılar oluşturacağıdır. Gebelik sürecinde fazla yemek yemek bebeğin gelişimine katkı sağlamadığı gibi doğum esnasında gebelere zorluk vermektedir. Anne adayları için doğru olan dengeli bir beslenme planıdır.
Ne Zaman Kilo Almaya Başlanır?

Gebelik takvimi ilk üç, ikinci üç ve son üç ay olmak üzere sınıflandırılacak olursa birinci evrede bir veya iki kilo alışı normal karşılanırken hiç kilo almayan mide bulantılarından dolayı kilo kaybetmiş annelerde mevcuttur. En fazla kilo artışı son üç aylık dönemde görülmektedir. Çünkü bebeğin en fazla geliştiği dönem bu zaman dilimidir.
Doğumdan Sonra Kaç Kilosu Gider?

Bebek plasentası ve suyu ile birlikte anneye altı kilo civarında kilo kaybı yaşatmaktadır. Sonraki dönemlerde ise lohusalık akıntısının bitmesi ile anneler bir iki kilo daha kaybedebilirler. Eğer annelerde fazla kilo alımı olmadı ise düzenli emzirme ile birlikte doğumdan sonraki dördüncü ayda eski kilolarına kavuşabilirler. Annelerin gebelik esnasında ve emzirme döneminde dikkat etmesi gereken en önemli husus dengeli beslenmek olacaktır.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here