Ana Sayfa Ads Kinoa İle Zayıflama

Kinoa İle Zayıflama

1184
0
Paylaş

Zayıflamak için gün geçmiyorlar yeni bir kür önerisi ile karşılaşmak mümkün oluyor. Genelde bayanların sorunu gibi algılansa da erkeklerinde dikkatini çeken bu zayıflama kürleri yapılabilirliği ve devam edilebilirliği ile zayıflamak isteyenlerin kolay reçetesi olduğu sürece uygulama imkanı bularak kişilerin zayıflamasına katkı sağlamaktadır.

Kinoa ile yeni tanışılmaktadır. Bu besin maddesi bulgur, pirinç gibi bazı yemeklerin yapımında kullanılmakla birlikte yoğun lifli yapısından kaynaklı tokluk sağlayıcılığı ile pilav gibi yenildiğinde de uzun süre tokluk hissi vermektedir.

Kinoa şeker ihtiyacını giderdiği için geç acıkmaya sebep olmakta ve insülin seviyesini ayarlamaktadır.

Kinoa besinini Nasıl tüketebiliriz?

Kinoa besin değeri yüksek olan bir ürün olup, bulgur ya da pirincin girdiği tüm yemeklere katılabilir. Sarma, dolma, pilav ve salatası yapılabilir. Haşlanarak yoğurt veya sebzelerle karıştırılarak tüketilebilir.

Ne kadar tüketilmesi gerekir?

Her besin maddesinde olduğu gibi Kinoa ile yapılan zayıflama küründe de tüketim miktarın kalori hesaplaması yapılarak doyuruculuğu ve tokluk hissi vereceğinden bir öğünde 2 kaşık kullanılabilir ve yapılan kür uzun sürelerle uygulanabilir. Ayrıca kinoa öğütülüp su veya yoğurtla karıştırılarak birer kaşık aç karnına alınabilir. Üzerine yemek yemek gerekmez. Çünkü lifli yapıya sahiptir besin değeri yüksektir ve yağ barındırmaz bir besindir.

Üzerinde diyet uzmanları tarafından önerilen bir çok tüketim şekli bulunmakla beraber kişilerin zevkine göre değiştirilebilir bir yapıya sahiptir. Güney Afrika’da yetişen bu bitki artık ülkemizde de yetiştirilmeye başlanılmıştır. Özellikle çölyak hastalarının yiyecekleri ekmek ve dolmalarda ve salatalarda kullanılmaktadır. Karbonhidratlara olan ihtiyaç azalacak ve yağ yoksulu olan bu besin sayesinde glütensiz yemekler ve ekmekler ile önemli bir eksiklik olan çölyak hastalarının besin ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Bir taraftan da zayıflamak isteyenlerin kolayca karşılık bulacağı bu besin artık eskisinden daha ucuz fiyatlarla da büyük marketlerde kolayca bulunabilmektedir.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here