Ana Sayfa Güncel ABD ile Türkiye’nin Garip Diyaloğu

ABD ile Türkiye’nin Garip Diyaloğu

2191
0
Paylaş

ABD ile Türkiye’nin garip diyaloğu ve imha edilen PKK cebhanesiAmeliyatla bölgede şimdiye kadar saptanan PKK’nın en büyük cebhanesi yok edildi.
Türkiye Hava donanmasının 10 Eylül‘de PKK terör örgütüne ait kamplara karşı geçireceği hava operasyonunu resmi Washington durdurmaya çalıştı.Genelkurmay idaresinin sitesine dayanarak verdiği bilgiye göre, ABD yetkilileri, “O bölgede bize ait unsurlar var. Hemen hareketi durdurun “- diye Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) mesaj yollayıblar. TSK ise bu mesaja “ABD unsurlarının o bölgede ne işi var? Unsurlar çekilsin, biz vuracağız “- diyerek operasyona devam etti. Operasyon sonucunda bölgede şimdiye kadar saptanan PKK’nın en büyük cebhanesi yok edildi.

Bildirilir ki, 24 Temmuz‘da PKK terör örgütüne karşı TSK savaş uçaklarının başlattığı operasyon kapsamında 10 Eylül’de terör örgütünün kamplarına karşı eylem planı hazırlandı. Hareketten bir süre önce Kuzey Irak’taki koordinasyon merkezi aracılığıyla Irak’ın kuzeyindeki bazı terör kamplarına karşı hava harekatı yapılacağı bildirildi. Bundan sonra Amerikalı subaylar merkezden talimat aldıklarını diyerek işlemin derhal durdurulmasını talep etti. Onlar buna, o bölgede unsurları olduğunu gerekçe göstermişler.

Operasyon hazırlığı yapan Türk subaylar durum konusunda Genel karargaha rapor göndermişler. Genelkurmay’ın verdiği cevap ise kesin olup:

“Bölgede teröristlerin kampları olduğuna dair kesin bilgi var. ABD unsurlarının orda ne işi var? Unsurlar çekilsin, biz vuracağız “.

ABD’nin karşı çıkmasına rağmen o gece hava operasyonu yapıldı. Operasyon sonucunda TSK 1 cephanelik olduğuna dair bilgi aldığı “Qare” kampında 4 cephanelik ortaya çıkarttı. Bombardıman sonra bölgede 2 saat süren intensive patlamalar oldu.

Hazırda Ankara’da güvenlik kulvarları, “ABD bölgede teröristlerin en büyük cebhanesinin patlatılmasının önlemini almaya çalışıyordu” – sorusuna cevap arıyor.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here