Ana Sayfa Güncel Hülya Avşar bölücü Kürt Partisinden Aday Oldu

Hülya Avşar bölücü Kürt Partisinden Aday Oldu

2416
0
Paylaş

İbrahim Tatlıses’in talebi üzerine 3. kez kalbinde kaldı.Bu Kasım 1’de Türkiye’de parlamento seçimi yapılacak. ANS PRESS-in melumatına göre, ülkedeki partiler artık seçimde yer alacak adayların listesini geçen gün Ali Seçim Kurumu’na (YSK) teslim ettiler.
İbrahim Tatlıses’in arzusu 3. kez kalbinde kaldı.

Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses’in Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) deputatlığa aday olmak girişimi bir kez de kazanılmadı. Tatlıses 3 kez hakim partiden milletvekili olmaya çalışsa da şarkıcı hiç aday olarak da seçime katılabilir bilmez.

Ayrıca hakim partinin tüm etkinliklerinde yer alan, herkes tarafından sevilen şarkıcı Mustafa Cecelinin de milletvekilliği için aday olduğu iddiaları yayılmıştı. Sosyal ağdaki kişisel sayfasında bu iddialara açıklık getiren Ceceli habere pek güldüğünü yazmakla beraber böyle bir şey olmadığını da kaydetti.
Uğur İşılak TBMM’de yatır

25. çağrı parlamento seçiminde yer alarak milletvekili seçilen diğer şarkıcı Uğur İşılak ise TBMM’de yatmağının bedelini ağır ödedi. Öyle ki, şarkıcının bu kez milletvekili adayı sürülmeyib.

Hülya Avşar’ın bölücü Kürtlerin desteklediği Halkların Demokrasi Partisi’nden (HDP) adaylığının ileri sürülmesi ise Türkiye’de şok etkisi yarattı. HDP merkezi karargâhının açıklamasına göre, Hülya Avşar İstanbul 1. arazi 9’uncu sıradan millet vekilliğine aday gösterildi. Sonraki yayılan haber ise Hülya Avşar’ın hayranlarına rahat nefes aldırıp. Anlaşıldı ki, Kürt partisinden aday olan ünlü Hülya Avşar değilmiş. Burada sadece ad ve soyad benzerliği var.

Bu yıl 7 Haziran Türkiye’de parlamento seçimi yapıldı. Parlamentoya girmeye muvaffak olan 4 siyasi partinin hiçbiri tek başına hükümet kuracak kadar milletvekili alamadım. 550 yerli TBMM’ye AKP 258, CHP 132, MHP ve HDP her biri 80 milletvekili ile girdi. Tek başına hükümet kurmak için bir partinin 276 millet vekiline ihtiyacı vardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon hükümeti kurmak girişimleri ise uğursuzluğa düçar olup.
Son seçimde sadece 4 parti Türkiye partlamentine girdi.

Türkiye’de 10 Temmuz’da koalisyon hükümetinin kurulması sürecine start verilmiş, 45 gün içinde bu mümkün olmadığından cumhurbaşkanı yeniden parlamento seçimi yapılmasına karar verdi.

Ayrıca bakınız:
Türkiye’de vaktinden önce seçim bekleniyor
Türkiye’de erken seçim yapılması için imzalar hazırdır
Kasım’da Türkiye’de seçim olacak

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here