Ana Sayfa Dünya ABD İŞİD’e Karşı Savaşanlara Maaş Veriyor

ABD İŞİD’e Karşı Savaşanlara Maaş Veriyor

2461
0
Paylaş

Türkiye’de yetiştirilen askerler artık Suriye’ye gönderildi.Türkiye’de eğitim gören 70 asker İŞİD’le mücadele için Suriye’ye gönderildi.

ABD ordusunun Merkez Komutanlığı bilgi verdi.

Açıklamada bildirilir ki, savaşçılar koalisyon güçlerinin desteklediği Özgür Suriye Ordusunun bünyesinde vuracaklar. Askerler koalisyon kuvvetleri tarafından idare edilecektir.

Hazırlanan askerler daha önce de muhaliflerin bünyesinde savaışırlar.

Ayrıca Özgür Suriye Ordusu’na ısıda e karşı savaşlarda Suriyeli Kürtler, Sünni Araplar ve diğer İŞİD e karşı savaşan güçler destek verirler.

ABD ordusunun Merkez Komutanlığı askerlerin oraya göndəriliməsində esas məqsəndin İŞİD’i zayıflatmak ve tamamen yok etmek olduğunu bildirdi.
Muhaliflere destek programı çerçevesinde savaşçı yetiştirme projesi Türkiye’nin yanı sıra Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan’da da uygulanması öngörülüyor. Merkezi komandanlığın Mart-Nisan aylarında faaliyete başlayan bu program bazında her yıl 5 binden fazla muhalif savaşçı yetiştirilmesi öngörülüyordu. Açıklamada bildirilir ki, hala öne sürülen amaca ulaşmak mümkün olmamış.

Program kapsamında savaşçılara 250-400 dolar arasında maaş vereceğini bildirilir.

Bir süre önce ise Rusya’da Suriye topraklarında ısıda-le mücadele için asker gönderdiğini açıkladı. Ama bu askerler muhaliflerin değil, ABD-inde yetkinin gitmesini istediği Beşşar Esad’ın tarafında savaşıyorlar.
Rusya’nın askeri üs tiktiyi LATAKIA şehri
Hatta son bilgilere göre, Rusya Suriye topraklarında 2 askeri üs inşa ediyor. “The Wall Street Journal” -lı uyduyla çekilen resimlere dayanarak bu konuda iddia yaydı.

Yayın bildirecektir ki, inşaat Latakiyanın kuzeyinde gerçekleştirilen ve son günlerde Rusya askeri uçakları burada görünür.
ABD Suriye’ye asker gönderdiğini Rusya’nın burdada askeri üs inşa etmesi haberler yayıldıktan sonra açıkladı. Bu ise ABD’nin Rusya’nın adımlarına karşılık olarak değerlendirilir.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here