Ana Sayfa Dünya ABD’de Başkan Adayı Dilinin Gazabına Uğradı

ABD’de Başkan Adayı Dilinin Gazabına Uğradı

4525
0
Paylaş

“İstemezdim ki, biz bu ülkede iktidara müslümanı getirelim”.
ABD’de gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylar müslümanlara karşı çıkışları ile medyanın gündemindedir.

ABD bürosunun haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri başkan Cumhuriyetçi aday Ben Carson’un “İstemezdim ki, biz bu ülkede iktidara müslüman’ı getirelim. Böyle bir şeyle kesinlikle razı olmam”” NBC “kanalına yaptığı bu açıklama onun adaylığının iptaline yol açtı.

Ülkedeki Müslüman gruplar geçmiş neyrocərrah Ben Karsonu cumhurbaşkanlığı uğruna yarıştan çıkmaya çağırıblar. Çünkü, Cumhuriyetçi seçmenler arasında anketlere göre önde giden ve Hıristiyan dindar olan Ben Carson bakışları Birleşik Devletleri Anayasası ile çelişmektedir.

Gerçekten bir Müslüman Amerika’da lider olamaz? Karson idda ediyor ki, cumhurbaşkanının dini seçmenler için önemlidir ve İslam dini Anayasa ile çelişmektedir. Amerika Birleşik Devletleri Anayasasın’da ise denir ki, eyaletlerde göreve seçilmek için dini testten geçmek gerekli değildir.

Görüşünü sorşuduğumuz Amerikalıların da konuyla ilgili farklı görüşleri var.

Washington sakini Shabla Feik diyor ki, Amerika’da tüm din adamları başkanlık olabilirler, tüm dinler burada azdırlar.

Washington sakini Dİfans Edeyno ise müslüman’ın başkan olmasında sorun görmüyor.

Washington sakini Ed Daniel hatırlatır, anayasada Amerika’da başkanlık dini testten geçmemelidir, olabilir müslüman iyi başkan olsun.

Müslümanlara karşı seslenen hakarete Beyaz Saray’ın de tepki geldi.

Başkanı Barack Obama’nın sözcüsü Coş Ernest Cumhuriyetçi adayların hakaret yoluyla siyasi destek kazanmaya çalışmakla suçladı.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here