Ana Sayfa Güncel ABD’de Müslümanlar Kurban Bayramını Kıldı

ABD’de Müslümanlar Kurban Bayramını Kıldı

4333
0
Paylaş

Azerbaycanlılar Afrika ülkelerine kurban gönderdi.ABD’de yaşayan Müslümanlar Kurban Bayramı’nı kutladı.

Dünyada artan islama fobiya fonunda ABD’nin başkentinde yaşayan Müslümanlar ilk kez birlik gösterdiler. Onları bir araya getiren elbette Mübarek Kurban bayramı idi.

Washington’da yeni inşa edilen cami için izin verdi ki, 5 binden fazla Müslüman birlikte ibadet etsin. Müslümanların duası ise dünyada barışın sağlanması için idi.

Amerika Birleşik Devletleri kanunlarına göre ülkede açık et kesimi yasaktır. Öte yandan bu ülkede hayat seviyesi yüksek olduğu için ete ihtiyacı olanı da tampaq zordur. İnançlı insanlar ise bundan da çıkış yolu bulmak kalmışlardır.

ABD’de yaşayan Azerbaycanlı Nadir Şefiyev söylüyor ki, önceden Azerbaycanlılar tarafından hazırlanmış 90 kurban ihtiyacı olan Afrika ülkelerine gönderildi.

Açık et kesiminin yasak rağmen bir araya gelebilen Müslümanlar birleşerek kurban kesmeye de müvvəfəq oldular. Düzdür Müslüman ülkelerde olduğu gibi surecinin icrasını hiç kimse göremez. Fakat et kesimini üstlenen şirket hassasiyeti korumak için kurbanları Müslüman kasaplara kestiriyor.

ABD’de yaşayan Azerbaycanlılar ve Türkler ise kestirdikleri kurban payından Türk dünyasından olan Müslümanlara da vermeyi unutmadılar.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here