Ana Sayfa Ads Azerbaycan Tıp Üniversitesi ÖSYM

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ÖSYM

316
0
Paylaş

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ÖSYM Tıp programlarına program yerleştirme puan türünde başarı sırası 50 sırada olan adayların, yerleştirme puanının altında yerleştirme puanı sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu koşulları sağlayan adaylarla alakalı programı tercih edemeyeceklerdir ve bu şartı sağlamayan adayların tercih yapmış olsalar bile alakalı tercihleri yerleştirme işlemi alınmayacaktır. ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler alacakları diplomaları ile alakalı mevzuata göre yapılabilecek inceleme sonucunda diploma denklik belgesi verilecektir.

Hangi Üniversitelerde Eğitime Devam Edilebilir?

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ÖSYM yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarında öğrenim görecek bu öğrencilerin öğrenciliklerini tanıtmaları Milli Eğitim Bakanlığı ya da yurt dışı temsilcilerinde öğrenci dosyası açtırmalar ve vize almaları gereklidir. Türk öğrencileri eğitim öğretimlerini bu programda devam ettirerek Tıp öğreniminin 3 senesini Azerbaycan’da başarılı ile bitirdikten sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 10, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi 10, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi 10,Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 10, öğrenci eğitimlerinin kalan bölümünü bu üniversitelerde tamamlayabileceklerdir. ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme sınavı sonunda öğrenciler ülkemize döndükleri zaman hangi üniversitenin tıp fakültesinde eğitimlerini tamamlayacaklarını bilirler.

Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Psikoloji Ücretleri

Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Psikoloji ücretleri Bakü devlet üniversitesinde eğitim ücretli olup 2021-2022 eğitim öğretim senesinde öğretim ücreti uluslararası ilişkiler programı için 1500 ile 1800 ABD doları arasında yer alır. 2021-2022 eğitim öğretim senesine hazırlık sınıfı öğrenim ücreti ise 900 ABD dolarıdır. Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Psikoloji ücretleri her sene YÖK tarafından güncellenme yapılır. ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler alacakları diplomaları ilgili mevzuata göre yapılacak inceleme sonrasında diploma denklik belgesi alacaklardır.

Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi psikoloji bölümü puan türü eşit ağırlıktır. Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Eğitim ücretli olup 2021 2022 eğitim öğretim yılında öğretim ücreti uluslararası ilişkiler programı için 1500 ile 2200 ABD doları psikoloji programı için 1200 ile 1800 ABD doları arasında seyreder. Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi psikoloji bölümü ücretleri ve diğer bölüm ücretleri her sene değişiklik gösterebilir. Öğrenciler Bakü Devlet Üniversitesi’ne kayıt yaptırdıkları esnada ücretler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirler.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here