Ana Sayfa Ads Rusya’da Üniversite Okumak, Rusya Üniversite

Rusya’da Üniversite Okumak, Rusya Üniversite

315
0
Paylaş

Rusya eğitim alanında gerek verdiği nitelikli eğitimler gerekse bünyesindeki akademik personeller ile dünya çapında belli bir konuma ulaşmıştır. Dünya çapında hazırlanan üniversitelerin değerlendirilmesi ile oluşan QS sıralamasında üst sıralarda Rusya’nın birçok üniversitesi yer almaktadır. Rusya’da üniversite okumak ekşi, Rusya üniversite imkânları ile öğrencilere yönelik birçok avantajlı imkân sağlamaktadır.

Rusya Üniversitelerinde Eğitim Sistemi

Rusya eğitim olarak diğer ülkelere göre daha farklı bir yol izlemektedir. Rusya’da üniversite okumak ekşi, Rusya üniversite olarak tamamıyla öğrenciye yönelik bir yol izlemektedir. Bu sisteme göre yükseköğretim düzeyinde eğitim görmek isteyen öğrencilerin tek yapması gereken liseden mezun olduğuna dair belge ile kayıt olmak. Diğer ülkelerde üniversite okuyabilmek için sınava girmek ve bu sınavdan alınan puan ile kayıt olmak gerekmektedir. Bu sistem öğrencinin zorlu bir süreç geçirmesine neden olmaktadır. Rusya sağladığı bu avantaj ile öğrenciyi büyük bir yükten kurtarmakla beraber nitelikli eğitime kolay ve çok uygun ücretlerle ulaşmalarını sağlamaktadır.

Rusya Üniversite yapılan kaydın ardından öğrencilere bir yıl boyunca Rusça ve İngilizce seçeneklerinin sunulduğu hazırlık eğitiminin alınması gerekmektedir. Bu hazırlık eğitimin ardından öğrenciler hayalleri olan tıp, diş hekimliği, eczacılık, veteriner hekimlik, mimarlık, mühendislik gibi birçok bölümden hangisine kayıt yaptırmışlarsa o alanda lisans eğitimlerine başlayacaklardır. Rusya üniversiteleri öğrencilerine gerek okurken gerekse mezun olduklarında birçok imkân sağlamaktadır. Üniversitelerde başlıca öğrencilere denklik avantajı sağlamaktadır. Bu denklik ile öğrenci mezun olduğunda kendi ülkesinde mesleğini yapabilecek bu konuda bir zorlukla karşılaşmayacaktır.

Ayrıca bu denklik sayesinde bir yıllık dil eğitiminin ardından lisans ikinci sınıfa gelen öğrenci dilerse kendi ülkesine yatay geçiş yapabilecektir. Bologna ülkeler çapında ders içeriklerinin uygunluğudur. Rusya üniversiteleri bu kriterlere uygun hareket ettiğinden yatay geçiş yapan öğrenci gittiği yerde ders içerikleriyle ilgili bir sorun yaşamayacak üstelik birçok dersini saydırabilecektir. Ayrıca Rusya üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin diplomalarında mavi diploma eki de bulunmaktadır. Bu mavi diploma ile öğrenci kendi ülkesinde mesleğini yapabileceği Avrupa ülkelerinde de mesleğini yapabilmelerine olanak sağlamıştır. Rusya üniversiteleri başarılı öğrencilerine burs imkânı sağlamakta ve bu desteklerine yüksek lisans, doktora aşamalarında da devam etmektedir.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here