Ana Sayfa Yaşam Bu Sorunun Cevabı Her Kadını İlgilendiriyor

Bu Sorunun Cevabı Her Kadını İlgilendiriyor

2472
0
Paylaş

Halk arasında sezeryan ameliyatı ile çocuk dünyaya getiren kadının daha sonra doğal doğumla çocuk sahibi olmasının mümkünlüğüne dair fikirler çok yayıldı. Bu fikir doğru mu?

Uzmanlar belirtiyor ki, ilk gebeliği sezeryan ile biten kadınların daha sonra doğal doğumla evlat dünyaya getiremediği fikri yanlıştır. Eskiden sezeryan ameliyatı klasik formda yapıldı. Yani çocukluk borusunun yukarısından aşağıya doğru orta hatla kesilirdi. Bu tür klasik formda sezeryan yöntemiyle doğan kadınlar sonra da bu yöntemle doğum üstlenebilir idiler. Bu, halk arasında böyle kaldı. Ama artık sezeryan çocukluk borusunun alt kısmından yan bir kesikle edilir. Bu kesiklerde klasik Sezariye’de olduğu gibi, yırtılma riski yoktur. Fakat belki de hastaların ve doktorların işine yaradığı için bir kez sezeryan edilenin bir daha doğa bilemeyeceği denir.

Riskler
Sezeryan yöntemi ile çocuk dünyaya getirenlerin ikinci kez normal doğum yapmasında risk çok düşüktür. Şimdi dünyanın birçok ülkesinde bu yöntem uygulanır. Birçoğu ikinci defa doğal doğum yapıyor. Hatta bir çok ülkede kadınları sezeryan yöntemiyle doğum uzaklaştırmak için bir çok sigorta şirketleri doğum masraflarını karşıladılar. Buna göre de Fransa, Hollanda, Amerika gibi ülkelerde ilk doğuşları mecburen sezeryan olan kadınlar ikinci kez doğal doğum yapıyorlar. Yani Sezaryan’dan sonra doğal doğum mümkündür ve çok büyük sıkıntıları yoktur.

İkinci, üçüncü gebelikte bin sezeryan yöntemiyle doğum 997’si boş yere edilir. Sezeryan’dan sonra doğal doğum yapmak için iki yıl geçmelidir. Aynı zamanda hasta ve hekim cesaretli olmalıdır.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here