Ana Sayfa Yaşam Dünya Nüfusunun Sayısının Azaltılmasına Hedeflenmiş Gıda

Dünya Nüfusunun Sayısının Azaltılmasına Hedeflenmiş Gıda

2662
0
Paylaş

Amerikalı bilim adamları tasdikleyecekler ki, kızarmış patates insanların sağlığını sıradan çıkarmak için iyi araç, daha doğrusu, stratejik besindir.

Milli.Az sputnik-e istinaden bildirir ki, Amerika’nın Dondurulmuş Besinler Enstitüsü’nün (The American Frozen Food Institute (affı) uzmanlarının kaydına göre, kızartılmış patates dünya nüfusunun sayısının azaltılmasında müstesna rol oynayan gıdalardan biridir. “Aynı zamanda bu gıda insanların psikolojisinde öyle sağlam yer tutup ki, artık insanlar onun zararları duymak bile istemiyorlar” – diye enstitünün Çalışan Braynn Horn (Brynn Horne) söyledi.

“Daha önceleri insanlar bu gıdayı lezzetli olduğu için keşfetmişlerdi ve zararlarından habersizdiler. Ama sonra, dünya nüfusunun artışının önlenmesi için dünyanın beyin merkezlerinde çeşitli yöntemler düşünüldü. Bu yöntemlerden biri de bu süreci gıdaların” yardımı “ile etmekti. Mevcut ve nüfus arasında popüler olan besinlerin niteliği öğrenildi ve yeni tür zararlı gıdaların üretimi planlandı. Ve kızartılmış şekilde kullanılan patates de beyin merkezlerinin sinsi planları için vazgeçilmez bir araç oldu. Hem ucuz, hem lezzetli, hem de popüler. Fast food restoranlar zinciri ise bu gıdayı kendi menyularının şahı ilan ettiler. Dondurulmuş, paketlenmiş, kullanımı rahat olan ve tatlandırılmış patates çeşitleri (frozen patates, frozen chips vb.) özellikle çocuklar ve gençlerin sevimlisi ne dönüştü. ” – Amerikalı uzman eklendi.
Hekimlerin çoğunluğu da en hasarlı besinlerin listesine düşünmeden kızarmış patatesi giriş yapıyorlar.
Bunun birkaç nedeni var. Aslında patates yararlı ve hatta şifalı sebzedir. Fakat qızardılma sırasında yararlı özellikleri kaybolur, hasarı ise kozmik hızla artıyor.
– Kızarmış patatesin klikemik indeksi çok yüksektir. Bu endeks yaklaşık 95 oluşturmaktadır (100 – en yüksek endekstir). Böyle gıdaların alımı kan şekerinin hızla kalkmasına ve hızla de düşmesine neden olur. Şeker kanda hızla düştüğünde insan güçlü açlık hisseder ve iştahı artıyor.
Yüksek klikemik indeksi gıdalar piylenmeye neden olur.
– Kızartılma sırasında yağdan kullanılır. Yağın yanması sonucu “polifenol” maddeleri salgılanır. Bu maddeler istenilen yağın (bitkisel yağ, tereyağı, yağ) yanması sırasında oluşur. Polifenol güçlü kanserojen (kanser yapıcı) etkiye sahiptir.
– Diğer kızartılmış gıdalar gibi, kızarmış patates sindirim sistemine çok olumsuz etkiliyor – sindirim süreçleri zorlaştırır, midenin mukoza kişasını gıcıklandırır vb. Dolayısıyla, med-barsak sistemi bozuklukları olan insanlar için kızartılmış gıdaların alımı karşı gosterishdir. Fakat tam sağlıklı insanlara da böyle gıdalar sadece hasar verebilir.
– Tüm kızartılmış gıdalar susuzluğun artmasına neden olur. Böyle gıdalardan sonra insan çok miktarda su içiyor. Bu özellikle akşam saatlerinde kabul edilemez ki, bunun sonucunda insanın böbrekleri aşırı yüklenir. Bu da arteriyel basıncın kalkmasına, ödemlere neden olabilir.
Böylece, herkesin sevgilisi olan kızartılmış patates aslında çok hasarlı besindir. Nezerinize ulaştıralım ki, fast-food kafelerde ve restoranlarda (McDonalds, KFC, vb.) Yediğimiz veya evde pişirdiğimiz kızartılmış patates vücut için aynı derecede zararlıdır.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here