Ana Sayfa Yaşam Karnım Neden Büyüyor? 4 Tehlikeli Neden

Karnım Neden Büyüyor? 4 Tehlikeli Neden

2945
0
Paylaş

Karın büyümesi ciddi hastalıkların belirtisi olabilir.Bu yüzden eğer siz kendinizde bu simptomu gözlem yapıyorsanız, dikkatli olun, doktora müracaat edin ve gerekirse muayenelerden geçin.
Karın büyümesi çeşitli bozulmalar sonucu gelişir. Bu bozulmalar arasında:
– Abdominal obezite (piylerin karın boşluğunda arama). İnsanın vücudunda belli miktarda yağ olmalıdır. Bu normal fizyolojik durumdur. Fakat vücutta piylerin aşırı birikmesi tehlikelidir. Artık yağ karın boşluğunda birikmeye başlar, sonuçta insanın karnı büyüyor. Buna viseral yağ denir.
Viseral yağ organların (midenin, karaciğer, böbreklerin, bağırsakların) etrafında yığılır ve kan dolaşımını bozar. Piyin burada birikmesi kalp-damar sistemi hastalıklarının, şekerli diabetin riskini artırır.
Abdominal yağlanmayı objektif ve en hassas göstergesi belin dairesinin ölçüsüdür. Uluslararası diyabet federassiyasının raporu ve, belin dairesinin erkeklerde 94 cm’den, kadınlarda ise 80 cm’den yukarı olması abdominal yağlanmayı gelişimine işaret ediyor.
– Assit (karın boşluğunda sıvı birikmesi). Normalde karın boşluğunda cüzi miktarda sıvı olur. Bu sıvı bağırsakların daha rahat kaymasını yardımcı olur ve bitişmelerin oluşmasına engel olur. Fakat bazı ağır hastalıklar sırasında (karaciğer sirrozu, karaciğer kanseri, bazı kalp hastalıkları, tümör hastalıkları vb.) Sıvı burada çok miktarda birikir ve sonuçta karın büyür. Bu çok tehlikeli belirti.
– Karın boşluğu tümörleri karın büyümesine neden olabilir.
– Kadınlarda bazı jinekolojik hastalıklar sırasında (mioma, yumurtalıkların kistleri, yumurtalıkların kanseri) karın hayli büyüyebilir.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here