Ana Sayfa Yaşam Doktorlara Robotlar Yardım Edecek

Doktorlara Robotlar Yardım Edecek

3896
0
Paylaş

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) robot polisler, bilgisayarlaşmış parklama ve onlarca diğer elektronik cihazlara yerel tıp hizmetleri pazarında gerçek devrim yapacak robot doktorlar eklenmiştir. İlk bile aparat Hatta hospitalında kullanıma verildi.

Dubai Robo Doc adlı yeni ekipman hastaların distansiyalı tedavisi sisteminin bir parçası olmakla yakında ondan ülkenin on beş en büyük tıp fakültelerinde kullanılmaya başlanılacak.

Bu teknik sayesinde doktorlar hastaları uzak mesafeden muayene edebileceklerdir. Ekipman çok modern tanısal araçlar ile donatılmıştır ve ilgili hazırlıklardan sonra ondan tüm hekimler yararlana bilecek, – doktor Moin Fikrin söyledi.

Küçük robot hastanede hareket edebilir ve ülkenin her bölümünde yerleşebilecek özel işlem merkezinin uzmanı tarafından yönetilebilir. Kamera ve diğer özel cihazlar aracılığıyla hekim hastayı muayene ederek tedaviyi belirler.

Uzmanların değerlendirmesine göre, robot doktor tıbbın geleceği.

Onaylı plana göre, robo Doc ilk aşamada BAE çoğu tıp kurumlarında kullanıma verilecek. Sonradan onun cep modifikasyonu ile tüm acil yardım kriterlerin donatılması öngörülmektedir ki, bu da doğrudan yolda veya olay yerinde teşhis koymaya imkan verecek.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here