Ana Sayfa Yaşam Kendimizi Su İçmeye Mecbur Etmeye Değer mi?

Kendimizi Su İçmeye Mecbur Etmeye Değer mi?

2096
0
Paylaş

Meğer, aç karnına su içmek zararlı imiş.

Su yaşam kaynağıdır. Hekimler gün boyunca her normal insanın 2-3 litre su içməsinin gerektiğini bildirirler. Ama bazen insanlar gerektirdiği kadar su içmek istemiyorlar. Peki insanların gün içerisinde vücudun gerektirdiği suyu içe edememesinin başlıca sebepleri nedir?
Organizmamızın çoğunluğunun sudan ibaret olduğunu kaydeden Türk doktor Fevzi Özgönül su içmemizi engelleyen nedenleri açıkladı.

Sputnikin bilgisine göre, doktor Özgönül yemekten önce su içme konusunda bazı doktorların ve Dietoloqlarin tövsiyyelerini reddetti. Türk uzmanın sözlerine göre, gerekli miktarda su içməyimizə engel olan nedenler şunlardır:

1. Aşırı meyve yemek. Meyvelerde bol miktarda sıvı olduğu için su içmek isteğimiz kendimizden bağımsız olarak azalır.

2. Günde en az 2,5-3 litre su içmemizin gerektiği bildirilir. Bu çok doğru bir bilgidir. Fakat su içmek istemiyorsak, bu sebebi ortadan kaldırmadan kendimizi bu kadar suyu içmeye zorlamak veya susamadan zorla su içmek yanlış harekettir. Bu yavaş yavaş bizi suya nefret etmeye zorlar ve biz sonuçta su istemek yeteneğimizi, isteğimizi, instinktimizi kaybediyoruz.

3. İhtiyaç duyduğumuzdan fazla su içmek. Bu, bir süre sonra su içmek isteğimizi azaltacak ve hatta engelleyecek. Eğer organizmamız istemiyorsa, biz 3 litre su içsek bile ona iyilik etmiş sayılmayız. Biz vücudu istemediği bir şeye mecbur etmekle, onu o şeyden iğrendirir.

4. Kilo üzere yemekten önce aç karnına 2 bardak su içmeye çalışmakla suya nefret edecek duruma düşmek. Kesinlikle yemekten hemen önce aç karnına su içmeyin. Suyu yemek sırasında içmek olur. Hatta sulu çorbalar yediğimiz zaman bile arada su içebilir.

5. Suya limon damlatarak, tarçın veya diğer aromatik bitki atıp tadını değişerek içmeye çalışmak. Bu suyun natural tadını unutturacak ve insanın su istemek içgüdüsünü kaybetmesine neden olacaktır.

6. Çay ve kahve gibi içecekleri çok içmek. Fazla çay veya kahve içiriksə, kendimize böyle bir kural uygulamalıyız ki, bunların arasında bazen su da içelim. Yoksa çay ve kahveyi dal-dalına içsek, hiç su İSMEK istemeyeceyik.

7. Yemek sırasında su içmenin yanlış olduğuna inanmak. Yemek sırasında içeceğe ihtiyaç duysak, mutlaka suya öncelik vermeliyiz. Böylece biz yemeği daha rahat yiyeceğiz ve sindirimine yardım edeceğiz. Hem de yemek arası temiz su içmek gazlı, tatlı sular, kompostolar, meyve suları içmekten daha faydalıdır.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here