Ana Sayfa Yaşam Puanı Doğru Kabul Edin ki, Vücuda Faydası Olsun

Puanı Doğru Kabul Edin ki, Vücuda Faydası Olsun

2084
0
Paylaş

Bal en faydalı ürünlerden biridir. Bal çeşitli yararlı maddelerle oldukça zengindir.
Balın içeriğinde 60’dan fazla çeşitli yararlı maddeler (vitaminler, mineraller, organik asitler, enzimler vb.) Var. Fakat balın faydalı özelliklerinden yararlanmak için onu doğru kabul etmek gerekir.
1. Sıcak çayda veya suda çözünür edilmiş bal organizmaya sadece hayır getirmez, hatta, bazı uzmanların görüşüne göre, hasar verebilir. Balın içerdiği bir çok yararlı maddeler (fitonsidlər, flavonoidler, vitaminler vb.) Sıcak suda parçalanır. Dolayısıyla balı ılık, oda sıcaklığında olan suda çözmek gerekir.
2. Böyle kabul edilir puanı tek kabul etmek daha iyidir (ekmeğe, peçenyeyə vb. Çəkəndə yok).
3. Günde 2-3 çorba kaşığı bal yetişkinler için yeterlidir. Baldan fayda almak için onu sürekli her gün kabul etmek gerekir.
4. Çocuklar gün içinde 2-3 çay kaşığı bal yiyebilir. Pediatri 1 yaşına kadar olan çocuklara bal vermek tavsiye etmiyor ki, bu alerjiye neden olabilir. Daha büyük yaşlı çocuklara balı önce az miktarda suda çözüp verin ve çocuğun vücudunun tepkisine kontrol edin.Kaşıntı meydana geldiğinde doktora başvurun.
5. Balı suda çözüp içende bu mide-bağırsak sistemine olumlu etki ediyor. Fakat mide-bağırsak sistemi hastalıkları (gastrit, mide ve 12 parmak bağırsağı ülseri) keskinleşmesi zamanı puanı kabul edilemez.
6. Balı savurmak da olur. Bu ağız boşluğunda, boğazda olan iltihaplar sırasında çok iyidir. Fakat bundan sonra mutlaka su içmek ve ağız boşluğunu iyice durulayın gerekir ki, dişlere hasar vurulmasın.
7. Diyabet hastaları için eksi puan göstergesidir.
8. Balı sabahleyin aç karnına (yemekten 30 dakika önce) kabul etmek iyidir.
9. akşam 1 çay kaşığı bal 1 bardak ılık suda karıştırıp için. Bu araç sakitlədirici etkiler, uykuyu düzenler.
10. Farklı puan türleri çeşitli hastalıklar sırasında hayırlıdır. Öyle ki, ıhlamur balı nezle hastalıkları sırasında hayırlıdır. Karabuğday balı kansızlık, kalp-damar sistemi hastalıkları sırasında iyi gelir. En kokulu kestane balı ise mide ve böbrekler için iyidir.
11. Alerjiye meyilli insanlar baldan dikkatli kullanmalıdır – bal alerjiye neden olabilir.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here