Ana Sayfa Yaşam Saçınızın Ağarmağını İstemiyorsanız …

Saçınızın Ağarmağını İstemiyorsanız …

2352
0
Paylaş

Badem insan sağlığı için en yararlı çerezlerden biridir. Uzmanlar günde bir avuç badem yiyerek çok tehlikeli hastalıklardan kaçınmanın mümkün olduğunu bildirirler. Bademin inanılmaz faydalarından haberdar olmak istiyorsanız, bu bilgileri okuyun.

Bademin içeriğinde bol miktarda bakır ve demir bulunuyor. Badem baş ağrılarına iyi gelir. Acı badem yağı böbrekleri temizler, böbrek iltihablarının önler, bu organda toplanan taş ve kumu döküyor. Kolesterol seviyesini düşürür. Kalp krizi riskini % 50 azaltır. Idrar yolları ve cinsel organlarla ilgili sorun yaşayanlar da bademde faydalanabilirler. Çünkü badem bu organlardaki iltihabı giderir. Sabahları aç karnına içilen bir çay kaşığı badem yağı bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır. Badem diyet saklayanlar için en uygun çerez. Çünkü kalorisi pek fazla değil. Hem de kan basıncını tənzimlədiyindən sıkça açmanın önler.

Hamileler günde bir avuç badem yemelidirler. Bu, hem annenin, hem de karnındaki bebeğin sağlığına iyi etkileyecektir.

Badem sinirleri yatıştırır, sinir sistemini korur.

Saçlarınız ağarmaya başlamışsa, düzenli badem yemeye başlayın. Çünkü bademin içerdiği maddeler saçlarınızın beyazlaşma sürecini geciktirecek.

Bademin kendisi gibi yağı da organizma için gerçek bir ilaç görevi görmektedir. Badem yağı cinsi zayıflığa karşı etkilidir. Bu mucizevi yağ egzama hastalarının en büyük sorunu olan kaşıntıyı azaltmaya kadirdir. Kabızlığı giderir. Fiziksel ve zihinsel yorgunluğu gidermek için badem yağı ile masaj önerilir.

Ve nihayet, dudaklarınız sık sık kuruyup çatlarsa, gece yatmadan önce badem yağı sürün.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here