UEFA İki Milli Takımı Cezalandırdı

0

UEFA Macaristan ve Romanya takımlarını cezalandırdı. UEFA’nın sitesine dayanarak verdiği habere göre, bu her iki takımın “EURO-2016” nın seçme aşamasının son oyunlarında yaşananlar neden oldu.

F grubunda gerçekleşen Macaristan ve Romanya takım maçında 4-de Budapeşte’de düzenlenen oyununda yerel taraftarların güvenlik kurallarını ihlal etmesi ve ırkçı sloganlar seslendirmesi meydan sahiplerine pahalıya mal oldu. UEFA Nizam-İntizam Komitesi Macaristan Futbol Federasyonu tarafından 70 bin euro ile cezalandırıldı. Üstelik Macaristan millisi bir sonraki ev maçını boş tribunlarda önünde geçirecek.

Romanya takımı ise sentyabrın 7-de Yunanistan’la yapılan görüşmede yaşanan olaylara göre cezalandırıldı. Aynı maçta Yunan taraftarların kurallar aykırı davranışı, protein araçları kullanmaları ve yasaklanan afiş açmaları nedeniyle UEFA Nizam-İntizam Komitesi Yunanistan Futbol Federasyonu’na 60 bin avro ceza kesti. Macaristan millisi gibi Rumlar da kendi sahasındaki maçlarını boş tribünler önünde oynayacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir