Ana Sayfa Teknoloji Facebook’ta Yenilik

Facebook’ta Yenilik

2109
0
Paylaş

Facebook sosyal ağ kullanıcılarını daha bir yenilikle sevindirecek.

Bu konuda Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg söyledi. Onun sözlerine göre, yeni “dislike” (butonu) tuşunun hazırlanması için çalışmalar gidiyor.

Bir süre önce ise Facebook yönetimi bu tuşun yapılmasının imtina ediyordu. Çünkü 1.5 milyar kullanıcı pozitif emosiyalarla şebekeye bağlı idi.

Sosyal ağ kullanıcıları defalarca şirkete başvurarak “dislike” tuşunun oluşturulmasını talep etmişlerdi. Şirket rəhəbərliyi sayıda ricaları dikkate alarak Facebook’ta bu düğmeye işe sokmaya karar verdi.

Zuckerberg bu tuşun oluşturulmasını diğer bir nedeninin son dönemlerin en büyük sorunlarından biri olan miqrantlarla kapatır. Kimse mültecilerin durumuna itiraz eder veya onların durumuna acıyırsa, o zaman bu tuşu kullanarak yapabilecek.

Kullanıcılar “like” butonu ile hoş ilişkilerini bildirebilir bilirdilerse, yeni oluşturulacak “dislike” tuşu aracılığıyla itiraz hislerini bildirebilir bileceklerdir.

Ama tuş şimdilik toplu şekilde kullanılmayacaktır. Bir süre deneme projesi olarak gözden geçirildikten sonra tamamen kullanıcıların bırakacaktır.

1 milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal ağ, 2004 yılının şubat ayında Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kuruldu. Yeni site Harvard Üniversitesi öğrencilerinin buluşma gibi hazırlanmıştı. Bunun yanı sıra, aktif katılımcıların sayısı 66 milyonu aşmıştı ve yıllık satışlar yaklaşık 150 milyon dolar olurdu.

2 Ekim 2009 tarihinden itibaren site resmi olarak Azerbaycan dilinde de faaliyet gösteriyor. Halihazırda Azerbaycan’da kullanıcılarının sayısı 1 milyondan fazladır.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here