Ana Sayfa Spor UEFA İki Milli Takımı Cezalandırdı

UEFA İki Milli Takımı Cezalandırdı

2418
0
Paylaş

UEFA Macaristan ve Romanya takımlarını cezalandırdı. UEFA’nın sitesine dayanarak verdiği habere göre, bu her iki takımın “EURO-2016” nın seçme aşamasının son oyunlarında yaşananlar neden oldu.

F grubunda gerçekleşen Macaristan ve Romanya takım maçında 4-de Budapeşte’de düzenlenen oyununda yerel taraftarların güvenlik kurallarını ihlal etmesi ve ırkçı sloganlar seslendirmesi meydan sahiplerine pahalıya mal oldu. UEFA Nizam-İntizam Komitesi Macaristan Futbol Federasyonu tarafından 70 bin euro ile cezalandırıldı. Üstelik Macaristan millisi bir sonraki ev maçını boş tribunlarda önünde geçirecek.

Romanya takımı ise sentyabrın 7-de Yunanistan’la yapılan görüşmede yaşanan olaylara göre cezalandırıldı. Aynı maçta Yunan taraftarların kurallar aykırı davranışı, protein araçları kullanmaları ve yasaklanan afiş açmaları nedeniyle UEFA Nizam-İntizam Komitesi Yunanistan Futbol Federasyonu’na 60 bin avro ceza kesti. Macaristan millisi gibi Rumlar da kendi sahasındaki maçlarını boş tribünler önünde oynayacaklardır.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here