Ana Sayfa Dünya Donald Trump, koronavirüse tweet atarak Çin’i ele geçirdi

Donald Trump, koronavirüse tweet atarak Çin’i ele geçirdi

924
0
Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü bir tweet’te “Çin Virüsü” olarak kullandığı kötü şöhretli ifadesini kullanarak Çin’e bir kez daha saldırdı. 

Trump’ın “Çin Virüsü” kelimesini kullanması, yalnızca Pekin’den değil, onu sözlerinin etkisine ve bazı Çinli Amerikalıların sonuç olarak karşılaşmak zorunda kalabileceği misilleme eylemlerine karşı uyaran ABD vatandaşlarından da sert tepkiler aldı.

ABD başkanı Twitter’a giderek, Çin’de bir tokat atmadan önce “aşıların yolda olduğunu” duyurdu.

“Avrupa ve dünyanın diğer bölgeleri Çin Virüsünden çok etkileniyor – özellikle Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya. Aşılar yolda !!!” tweet attı.

ABD başkanı, dünya çapında 1,6 milyondan fazla insanı öldüren ve toplam 75 milyonu enfekte eden koronavirüs için “Çin Virüsü” kelimesinin kullanılmasıyla Çin’i kızdırdı.

Enfeksiyon, dünyanın hemen hemen her yerine yayıldığı Çin’de ortaya çıktı. Dünyadaki çoğu ülke, özellikle Avrupa ülkeleri şu anda koronavirüsün ikinci dalgasını yaşıyor.

Trump, Çin’in koronavirüs pandemisinin ‘sonuçları’ ile karşılaşabileceği konusunda uyardı

Donald Trump’ın Pekin’i COVID-19 salgını için “sonuçlarla” yüzleşmek zorunda kalacağı konusunda uyardığı Ocak ayında ABD ile Çin arasındaki ilişkiler kötüleşti. 

Trump, Nisan ayında günlük Beyaz Saray brifingine yaptığı açıklamada, “Başlamadan önce Çin’de durdurulmuş olabilirdi ve değildi ve tüm dünya bundan dolayı acı çekiyor” dedi.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi, virüsün üstesinden gelmek için, uzmanların koronavirüs kriziyle başa çıkmak için eşi görülmemiş düzeyde bir işbirliğine ihtiyaç olduğunu söylediği bir zamanda ilişkilerde artan gerginlikler gösterdi.

“Eğer bir hataysa, hata hatadır. Ama bilerek sorumlu iseler, evet, demek istediğim, sonuçlarının mutlaka olması gerekir ”demişti Trump. Birleşik Devletler’in ne gibi adımlar atabileceği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Trump ve kıdemli yardımcıları, geçen yıl Wuhan şehrinde koronavirüs patlak verdikten sonra Çin’i şeffaflık eksikliği ile suçladı. 

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here