Ana Sayfa Yaşam Ebeveynlerin dikkatine: Solaklık Kusur Değil

Ebeveynlerin dikkatine: Solaklık Kusur Değil

2067
0
Paylaş

Çocuğumuz neden solaktır diye endişe etmeyiniz.

Çünkü burada hiçbir feci hal yoktur. Sol elle iş görmeye eğilim doğumsal durumdur. Solaklık ya irsen geçiyor, ya da baş beynin sol yarım kürenin fonksiyonel zayıflığı ile bağlı olur.

Bu işlevi sağ yarım küre üstlenir. Bazen bu süreç gizli gittiğinden ebeveynler bunu fark edemiyorlar. Solayaxlıq nadir bir durum değildir. İnsanların yüzde 10’u solaktır.
Bazı ilköğretim sınıf öğretmenleri solak çocuk görünce dehşete gelirler. Hekimin gözetimi olmadan onların alışkanlıklarını sağ ele geçirmeye çalışırlar.

Ancak unutma ki, insanın beyni sağ ve sol yarım küreden oluşur. Sol yarımküre vücudun sağ tarafının, sağ yarımküre ise sol tarafının hareketlerini yönetir. Bu yarımkürelerden biri önde olunca insanın sağ eli, ayağı, diğer organları daha esnek ve güçlü olur. Zorla sağ ele geçirilen eylemlerin sonucunda çocuk nervoza, peltek ve tembel olur.

Solaklığı kusur olarak kabul etmek doğru değildir.Tecrübelerden de görüyoruz ki, solak çocuklar normal koşullarda kendi çevikliliği ve bilgili olması ile seçilirler.

Ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci, tanınmış İngiliz aktörü Charlie Chaplin, seçkin yazar ve matematikçi Luis Keroll, ABD eski Başkanı Bill Clinton ve diğer mümtaz şahsiyetler solak olmuşlar.
Solak çocukların okula tam hazır olması için onlara özenle yaklaşmak, solak olduklarını yüze vurmamak gerekir. Evde, çocuk yuvasında bu leqebden kullanmak, mutlak tutmak yanlış adımdır. Çocuğun her başarısını değerlendirmek önemlidir.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here