Ana Sayfa Yaşam Güzelliği koruyan 8 faydalı içecek

Güzelliği koruyan 8 faydalı içecek

2077
0
Paylaş

İnsan vücudunun yaklaşık 70-75% ‘sini su oluşturur. Su bizim tüm hüceyrələrimizin esas parçasıdır.
Sağlığını korumak isteyen insan her gün yeteri kadar temiz su içmelidir. Susuzlaşma öncelikle beyinde bozulmalara neden olur. Susuzlaşma ayrıca cildin durumuna da çok olumsuz etkiliyor – deri cansız olur, çabuk yaşlanıyor.
İnsan yaşa doldukça organizmanın suya olan talep azalır ve insan susuzluğu farkında olmayabilir. Doktorlar yaşlı insanlara daima yanında 1 bardak veya şişe temiz su tutmak ve periyodik olarak birkaç yudum su içmek tavsiye ediyorlar. Su bittiğinde bir sonraki bardak doldurun ve bu gün içinde 1,5-2 l Temiz su için (buna karşı talimatlar yoksa). Zorla, birden çok miktarda su içmek olmaz.
– Kahve Kanser etkiye sahiptir. Kahve vücudu tonus tutar. Fakat dikkate almak gerekir ki, sadece doğal kaliteli kahve insan vücudu için yararlı olabilir. Gün içinde 1-2 fincan kahve içmek yeterlidir.
– Yeşil çay Doğu’da eski zamanlardan cavanlığı ve güzelliği koruyan içecek olarak bilinir. Gerçekten de yeşil çayın içeriğinde çok miktarda özel maddeler “antioksidan” var ki, bu maddeler vücudun hücrelerini bozulmaktan ve dağılmaktan korur. Gün boyunca 4 fincan iyi doğal yeşil çay içen insan kendisini birçok hastalıklardan (özellikle kalp-damar sistemi hastalıkları) ve bozulmalar koruyabilir.
– Kakao flavonoidlerle zengindir. Bu maddeler kan damarları koruyor, hipertoniyanın, aterosklerozun, şekerli diabetin riskini azaltır, vücuda Kanser etkiliyor. Kakao kemiklerimiz için de çok faydalıdır. Yaşlı insanlarda (özellikle kadınlarda) kemik kütlesinin kaybı eşliğinde osteoporoz hastalığının en iyi profilkatik yöntemlerinden biri kakonun kabulüdür.
– Greyfurt suyu bir sonraki faydalı içecektir. Qreypfrutun bünyesinde çok miktarda özel madde “likopin” var ki, bu madde hücreleri qocalmaqdan koruyor, kanser karşıtı etkiye sahiptir ve ayrıca cildin esnekliğine sorumlu proteinin sentezini (çarpımını) uyarır.
– Havuç suyu vücuda antioksidan, iltihabəleyhinə, şişəleyhinə etkiler, bağışıklık sistemini uyarır.
– Portakal suyu lutein maddesi ile zengindir. Bu madde göz için oldukça önemlidir. Lutein göz sağlığını korur, gözleri yaşla ilgilendiren olan bozulmalar koruyor, iyi görmenin korunmasına yardımcı olur.
– Pancar suyu antioksidan kaynağıdır. Pancar suyu kan damarları genişletir, organizmanın kanla temin edilmesini geliştirir, hipertansiyon hastalığının gelişiminin riskini azaltıyor, beynin faaliyetini olumlu etkiliyor.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here