Ana Sayfa Yaşam Okula Nasıl Gidilmelidir ?

Okula Nasıl Gidilmelidir ?

2274
0
Paylaş

Artık birkaç gündür, okullar açıldı. Bu da çocuklarla birlikte, ebeveynlerin de sorumluluğunu artırdı. Her ebeveyn çocuğunun ders materyallerini iyi benimsemesi, belleğinin güçlendirilmesi ve genel sağlığına çalışır. Uzmanlar bildirirler ki, ebeveynler isteğine nail olmaları için öncelikle çocukların beslenme rejimine özel dikkat ayırmalıdır. Çünkü mekteblilerin gün içinde aldıkları gıdalar onların genel sağlığı yanında, zeka ve algılama potansiyeline doğrudan etki ediyor.

Türkiyeli dietolog Tuğçe Kalaycıoğlu iyi gıda almayan çocukların derslerini ihmal ettiği, yaramaz olduklarını, arkadaşları ile iletişim kurmakta güçlük çektiklerini belirtiyor: “Ergenlik yaşından küçük çocukların yiyecek menüsü dikkatle hazırlanmalıdır. Çünkü onlar demir, protein, kalsiyum, potasyum zengin gıdaları aldığı takdirde, hem zihinsel geri kalıyor hem de sosyal hayatta zorluklar çekiyorlar “.

Dietolok bildirirler ki, çocuklar sabah kahvaltısında mutlaka süt, peynir, yumurta, akşam yemeğinde ise kırmızı veya beyaz et, bunlar olmadığı takdirde de proteinden zengin baklagil bitkiler yemeleri: “İlköğretim sınıf öğrencilerinin okula yaptıkları yemek çantası da dikkatle hazırlanmalıdır. Çantaya meyve, süt ve evde hazırlanmış sandviç veya tatlı koymak olur. Çocuklara hazır gıdalar yedirmeyiz “.

T.Kalaycıoğlu mekteblilerin gün içinde aşağıdaki gıdaları mutlaka yemeli olduklarını vurguluyor:

Et, tavuk veya balık (60-90 gram)
 
1 adet yumurta
 
1 dilim peynir
 
2 bardak süt
 
1 kase yoğurt
 
8 yemek kaşığı sebze xöreyi
 
2-3 porsiyon meyve
 
4-5 dilim ekmek
 
Siz de çocuğunuzun eğitiminin başarıyla sonuçlanmasını istiyorsanız, onun yediklerine ve içtiklerine özel kontrol edin.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here