Ana Sayfa Dünya Mekke’de İŞİD e Karşı Eğitimler Düzenleniyor

Mekke’de İŞİD e Karşı Eğitimler Düzenleniyor

2297
0
Paylaş

Eğitime Suudi Arabistan ordusunun asker, polis ve istihbarat desteler katıldı.Suudi Arabistan ordusu hac mevsiminde terör eylemlerinin baş vermemesi ve hacılar güvenli hareketiyle amacıyla geniş askeri tatbikat yaptı.

Eğitimlere asker, polis ve istihbarat desteler katıldı. Egzersizleri askeri paradla başladı.

Özel amaçlı toplulukların ve helikopterlerin yer aldığı askeri tatbikatları ülkenin İçişleri Bakanı ve Hac Bakanlığı başkanı Prens Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz, emirler ve bakanlar izledi. Mekke şehrinin Arafat dağı yakınlarında gerçekleşti.
Özel Eğitimler

Teröristlerin yakalanması ve izlenmesi için öngörülen özel arabalarla suçluların zərərsizləşdirilməsini yansıtan sahneler büyük ilgiyle karşılandı. Snaypırcılar özel akrobatik hareketlerle hedefe ateş açtılar.
Son zamanlarda terör eylemlerinin yaşandığı Suudi Arabistan’da bu hac mevsiminde terör saldırısı baş vermese de, Kabe’de korkunç facia meydana geldi. 11 Eylül Mescidi Haram’da tamir işleri yapan kaldırıcı kranın devrilmesi sonucu 100’den fazla insan hayatını kaybetti. Xesaret alanların sayısının 238 kişiden çok olduğu belirtiliyordu.

Suudi Arabistan hükümetinin yaptığı araştırmalar sonucu faciaya güçlü rüzgarın ve sağanak yağmurun neden olduğu ortaya çıktı. Olay sırasında caminin etrafında 800 bin kişi oldu.

Trajedi yaşanan arada olay yerinde Azerbaycanlı hacılar olasada mutluluktan ölen ve cəsaret olan olmayan herkes.

Vinç faciasından altı gün sonra Mekke’deki otellerin birinde yangın meydana geldi ve içeride bulunan 1000 den fazla hacı texliyye edildi. Yangın sırasında iki zevvarın yaralandığı bildirildi.

Suudi hakimiyeti İŞİD’e bağlı grupların ülkede faaliyet gösterdiğini dikkate alarak, hac mevsiminde terör gerçekleşeceği tehlikesinden korunmak için güvenlik önlemlerini güçlendirmiştir. Son birkaç günde Suudi Arabistan polisi ısıda-le ilişkide şüpheli bilinen iki kişiyi tutukladı.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here