Ana Sayfa Güncel Mirza Group ve Dijital Dönüşüm Yol Haritası

Mirza Group ve Dijital Dönüşüm Yol Haritası

368377
0
Paylaş

Dünya gün geçtikçe daha da dijitalleşiyor ve nesnelerin internete uyumlu bir hale geliyor. Gerek Dünya’da gerek Türkiye’de bulunan şirketler eğer bu dijital dönüşüme uymazlarsa yaşayabileceklerinin farkında. Bu yüzden bazıları bu döneme hazırlığı bitirmiş olsalar da bazıları daha yeni başlamış durumda. Kaçınılmaz olan dijital dönüşüm açısından bakıldığında Mirza Group’tan Mehmet Öğütcüoğlu’na göre Türkiye hayli geriden geliyor. Faydalı yeni ürünler geliştirmekteki yetkinliği gösteren “İnovasyon Endeksi’ne” göre Türkiye 69. Sırada. Eğer ülke olarak AR-GE çalışmalarına ağırlık verirsek ve özgün fikri mülkiyetini koruma konusunda daha dikkatli olursak büyük potansiyele sahip olduğumuz bilinen bir gerçek. Eğer ki ülke olarak dijital dönüşümü gerçekleştirebilirsek şirketlerimiz yüksek katma değerli üretime geçebilecek. Mehmet Öğütcüoğlu’na göre bunun sağlanabilmesi için ülkemizdeki şirketlerin yatırımlarını dijital dönüşüme uygun bir biçimde geliştirdikleri stratejilere göre ayarlanması ve ölçeklendirilmesi gerekiyor.

Türkiye’deki şirketlerin dijital dönüşümde önde gelenler arasında olması için stratejik yatırımlara ağırlık vermesi, dijital dönüşümün getireceği yeni ihtiyaçlara yönelik planlarını şimdiden alması ve yerli ile yabancı tedarikçilerinde içinde eşit şartlarda bulunduğu bir ekosistem yaratılması gerekiyor.

Bu doğrultuda oluşturacak hükümet politikaları çok önem taşıyor.  Bu politikalar sadece büyük şirketleri değil aynı zamanda KOBİ’leri de kapsamalı. Eğer ki bu politikalar hem büyük şirketleri hem de KOBİ’leri bütüncül bir biçimde kapsamazsa dijital dönüşümün yarım kalacağı ve bunun tüm şirketleri olumsuz etkileyeceği şimdiden görünen bir gerçek.

 

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here