Ana Sayfa Siyaset Türkiye’de Bakanlar Görevinden İstifa Etti

Türkiye’de Bakanlar Görevinden İstifa Etti

3955
0
Paylaş

Her iki bakan istifa başvurusu ile ilgili konuşmalarında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren ettiler.
Türkiye’de kurulan geçici hükümetin Halkların Demokartik Partisi’nden (HDP) olan iki bakanı istifa etti. Görev borcunu yerine getirmekten imtina eden bakanlardan biri Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Gonca, diğeri ise Kalkınma Bakanı Müslim Doğan. Her iki bakan istifa başvurusu ile ilgili konuşmalarında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiler. Ali Haydar Gonca konuşması sırasında başkanın 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına karşı savaş ilan ettiğini bildirdi.

“Seçimlerden önce hükümet tarafından zedelenen barış süreci, seçimden sonra tamamen dağılmıştır. Ülkede 90’lı yılları hatırlatan savaş konsepti uygulanıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) uzlaşma kapılarını tamamen kapatır ve Kürt bölgeleri başta olmak üzere, tüm Türkiye’yi cehenneme çevirirler. “- Diye Ali Haydar Gonca söyledi.

Türkiye’de 7 Haziran’da yapılan parlamento seçimlerinden sonra iktidar partisi hükümeti oluşturmak için nisap ses toplaya görülmüştü. Durumla ilgili geçici hükümet formalaşdırıldı. Kasım ayının 1-de ise, seçimlerin yeniden tekrarlanacağı bekleniyor.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here