Ana Sayfa Dünya Yunanistan Şansını Bir Daha Deneyecek

Yunanistan Şansını Bir Daha Deneyecek

2139
0
Paylaş

Yunanistan şansını bir daha deneyecek.Ülkede gerçekleştirilen 3 seçimlere 110 milyon Euro para harcandı.
Ekonomik durgunluk dönemini yaşayan Yunanistan’da bugün olağanüstü parlamento seçimleri yapılır.

Bu seferki seçimler hakim koalisyonda yaşanan parçalanma nedeniyle oluşturuldu.

Parlamentonun yaklaşık 40 milletvekili istifa eden Başbakan Aleksis Tsiprasın politikalarını desteklemekten ve kreditorlarla memorandum imzalanması oy vermekten vazgeçti. Belge bir sonraki ekonomik yardım programı yerine, ülkede sert ekonomik önlemler uygulamayı kastediyordu.

Koalisyondan çıkan milletvekillerinin göre Tsipras ön sözlerini tutmadılar çıkıp. Öyle ki, o, siyasi programında uluslararası kreditorlarla sövdeleşmenin leğvinde ve Yunanistan üzerinden borçların büyük bölümünün silinmesine ısrar ediyordu. Bu, baş tutmadığından parlamentoda üstünlüğünü kaybeden Aleksis Tsipras görevi bırakmaya mecbur oldu.

Bugün Rumlar 2015 yılı içinde artık üçüncü kez sandık başına gittiler. 25 Ocak’ta ülkede olağanüstü parlamento seçimleri, 5 Temmuz’da ise kredi ultimatumun ve ekonomik politikaya ilişkin referandum yapıldı.
Aleksis Tsiprasın seçim mitingi
Yunanistan nüfusunun 9.8 milyonu oy hakkına sahiptir. Seçimlerde 19 partiden 7 nin gerekli oy sayısını toplayarak parlamentoda temsil şansı var. Adayların her biri ekonomik yükselişin olacağına söz verdi ve kendi seçim kampanyalarını ekonomi üzerinde bulunuyorlar.

Seçim kompaniyasında Avrupalı ​​kredi taleplerine “evet” diyenlerden demeyenler arasında keskin görüş ayrılığının olduğu görülüyordu.

Eski başbakan Aleksis Tsipras eğer yeniden seçiciler ona itimat göstererlerse, Avrupalı ​​kredi taleplerini onlara harcayan yönde yeniden değerlendireceğini söyledi. Diğer siyasetçiler ise Avrupa değerlerine sadık kalınarak ülkeyi gelişmeye doğru götüreceklerini iddia ediyorlar.

Yunanistan haber ajanslarının yaydığı bilgiye göre, ülkede yapılan 3 seçimlere 110 milyon Euro para harcandı. Sadece bugün yapılan seçimlere 36.7 milyon Euro‘nun harcandığı söyleniyor.

Yunanistan bir süre önce Avrupalı ​​kreditorlarla ekonomik yardım için daha 86 milyar euro ayrılması için anlaştı. Avroqrupun rehberi yerun Deysselblum deyib ki, Atina’ya yardım tartışmaları sırasında görüş ayrılıkları olsa da, sonuçta tüm ihtilaflar yoluna atıldı.

Avroqrupun avqustun 14’de Brüksel’de gerçekleştirilen toplantısı 6 saat sürdü. “France-Presse” bildirir ki, bu zaman Atina’nın kredi karşılığında yapacağı reformlar ve atacağı sert adımlar tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

Avrupa’da yeterince söz sahibi olan Almanya ise Atina’nın lehine atılan adımı sert karşıladı ve kendisi Yunanistan’a uzun vadeli kredi vermesi önerisinde bulundu. Fakat eski başbakan Tsipras henüz geçen konuşmasında Almanya’dan alınan krediyi “sonu olmayan kriz” denir.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here