Ana Sayfa Dünya Yunanlar yine “Syriza” dediler

Yunanlar yine “Syriza” dediler

2413
0
Paylaş

Verilen oyların% 80’den fazlası sayılıp ve “Syriza ‘nın% 35 oy topladığı ortaya çıktı.
Geçtiğimiz gün Yunanistan’da yapılan parlamento seçiminin galibi sonraki Aleksis Çiprasın öncülük ettiği “Syriza” partisi oldu. Artık verilen oyların% 80’den fazlası sayılıp ve “Syriza ‘nın% 35 oy topladığı ortaya çıktı.

“Syriza ‘nın en yakın rakibi Yeni Demokrasi Partisi Başkanı Vanqelis Meymarakis yaptığı açıklamada 28% oy topladığını ve yenilgiyi kabul ettiklerini söyledi.

Yunanistan’da bir partinin tek başına iktidara gelmesi için 300 sandalyeli parlamentodaki 151 koltuğa sahip olması gerekir. Bunun için ise bir partinin % 40 oya ihtiyacı var.

Geçtiğimiz gün Rumlar 2015 yılı içinde artık üçüncü kez sandık başına yüz açtılar. 25 Ocak’ta ülkede olağanüstü parlamento seçimi, 5 Temmuz’da ise kredi ultimatumun ve ekonomik politikaya ilişkin referandum yapıldı.

Yunanistan nüfusunun 9.8 milyonu oy hakkına sahiptir. Seçimlerde 19 partiden 7’nin gerektirdiği ses sayısını toplayarak parlamentoda temsil şansı var. Adayların her biri ekonomik yükselişin olacağına söz verdi ve kendi seçim kampanyalarını ekonomi üzerinde bulunuyorlar.

Yunanistan bir süre önce Avrupalı ​​kreditorlarla ekonomik yardım için daha 86 milyar euro ayrılması için anlaştı. Avrupa nın rehberi Deysselblum diyor ki, Atina’ya yardım tartışmaları sırasında görüş ayrılıkları olsa da, sonuçta tüm ihtilaflar yoluna atıldı.

Avroqrupun avqustun 14-de Brüksel’de gerçekleştirilen toplantısı 6 saat sürdü. “France-Presse” bildirir ki, bu zaman Atina’nın kredi karşılığında yapacağı reformlar ve atacağı sert adımlar tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here